Hockey op RHC

De juiste balans tussen hockeyplezier, uitdaging en inzet: dat is wat we op RHC belangrijk vinden. We dagen onze sporters uit om zich te ontwikkelen en geven ze de vrijheid en ruimte om te proberen en te leren. Veel in beweging zijn, spelinzicht ontwikkelen, leren om in een team te spelen, om successen te vieren maar ook te incasseren: dat is waarom hockey zo een fantastische sport is voor jong en oud!

 

Hockey voor de allerjongsten
Op RHC zijn kinderen welkom vanaf 5 jaar. Je begint dan bij de ‘Kabouters’. Hockey wordt hier spelenderwijs aangeboden om kinderen enthousiast te maken voor hockey, maar vooral de kans te bieden om lekker met vriendjes en vriendinnetjes in beweging te zijn. 


Trainen en de RHC Speelwijze

Alle jeugdteams trainen bij ons minimaal twee keer in de week. Voor de jongste jeugdteams geldt dat zij één keer per week trainen met uitzondering van de tweedejaars E. Zij trainen ook twee keer per week. Om een doorlopende leerlijn te waarborgen en hockey op aansprekende en herkenbare wijze aan te bieden, hebben we de ‘RHC Speelwijze’ ontwikkeld. De RHC Speelwijze is bedoeld als richtlijn voor alle trainers en teams. Want als we allemaal dezelfde hockeytaal spreken is dat wel zo makkelijk!


Begeleiden en opleiden van trainers en coaches

 De Technische Commissie (TC) bestaat uit ervaren trainers en coaches die zich richten op het begeleiden en opleiden van trainers en coaches op RHC. Zij zorgen onder meer voor oefenstof, persoonlijke begeleiding, bijscholing en train-de-trainer bijeenkomsten. Er wordt op RHC veel geïnvesteerd in jeugdtrainers. Zij kunnen echt iets toevoegen aan de hockeybeleving van de (jongste) jeugdteams én beschikken over up-to-date hockeykennis. Voor de jeugdtrainers zelf is het een mooie kans om zich persoonlijk te ontwikkelen.


Lijkt dit jou wat? Kijk dan op deze pagina om je in te schrijven.