Jongste Jeugd

Jongste Jeugd

Hockey is een fantastische sport! Vanaf 5 jaar kun je komen hockeyen bij ons. Hoe jonger het team, hoe kleiner het elftal. Hierdoor kunnen we je goed begeleiden en je de aandacht geven die je verdient. Onder de Jongste Jeugd vallen de jeugd onder 6 (Kabouters), de jeugd onder 7 (Benjamins), de jeugd onder 8, onder 9 en onder 10. De indeling gaat op basis van leeftijd, waarbij gekeken wordt naar de leeftijd van het kind op 30 september van het betreffende speelseizoen.

JO6 /Kabouters

Hockeyen bij de Kabouters (JO6, dus kinderen onder de 6 jaar) betekent spelenderwijs kennismaken met hockey. De nadruk ligt vooral op bewegen en het ontwikkelen van balgevoel. Natuurlijk is er alle ruimte om plezier te maken met je vriendjes en vriendinnetjes. Er wordt getraind op de zondagmorgen.

JO7 / Benjamins

De JO7 (jeugd onder 7) traint en speelt onderlinge wedstrijdjes in 3-tallen op de zondagmorgen. In het voorjaar kun je op zaterdag deelnemen aan de KNHB CoolKids Competitie, waar je wedstrijdjes in 3-tallen speelt tegen andere clubs.

JO8

De JO8 (jeugd onder 8) traint één keer per week. Je speelt op zaterdag mee in de officiële KNHB-competitie in 3-tallen.

JO9 en JO10
De JO9 (jeugd onder 9) traint één keer per week. Je speelt op zaterdag in de officiële KNHB-competitie in 6-tallen. In december tot begin februari wordt er zaalhockey gespeeld en is er 1 training in de week en zijn er wedstrijdjes op de zaterdag of zondag.

De JO10 (jeugd onder 10) traint twee keer per week. Je speelt op zaterdag in de officiële KNHB-competitie in 8-tallen. In december tot begin februari wordt er zaalhockey gespeeld en is er 1 training in de week en zijn er wedstrijdjes op de zaterdag of zondag.


Instromen in Jongste Jeugd
Wil je graag komen hockeyen bij RHC? Voor de JO6 en JO7 zijn er verschillende momenten in het jaar dat je kunt instromen. Kinderen die al wat ouder zijn (7 jaar en ouder) proberen we ook zo snel mogelijk te plaatsen, maar het kan zijn dat je op de wachtlijst terecht komt. Wil je lid worden bij RHC? Vul dan in ieder geval op tijd het inschrijfformulier in!

Naar het inschrijfformulier

Trainen en coachen
RHC draait op vrijwilligers. Ouders met en zonder hockeyervaring nodigen we van harte uit om een team te begeleiden als trainer, coach of teammanager. Ook investeren we actief in jeugdtrainers. De Technische Commissie (TC) zorgt voor oefenstof, persoonlijke begeleiding, bijscholing en train-de-trainer bijeenkomsten. Zo krijg je alle ondersteuning die nodig is om je rol goed in te vullen.

Spelregels Jongste Jeugd
Bij de Jongste Jeugd (tot en met de 8-tallen jeugd onder 10 ) worden de thuiswedstrijden gefloten door ouders van RHC. Bij de Jongste Jeugd hebben we het niet over scheidsrechters, maar over speelbegeleiders. Ze dragen bij aan de drie kernwaarden van het hockeyen in de Jongste Jeugd: Veilig, Leerzaam en Leuk en leggen waar nodig de spelregels uit. Lees meer over de spelregels Jongste Jeugd op de website van de KNHB.

Meer informatie
Wil je meer weten? Stuur dan even een berichtje naar [email protected]. We beantwoorden graag je vragen!