Hockey | RHC

Hockeyen bij RHC
Van maandag tot en met donderdag traint ieder team veelal 2 keer per week. De trainingen staan onder leiding van enthousiaste trainers. We ondersteunen en begeleiden onze trainers via de in het geven van leuke en goede trainingen en teamspirit.
 
Wij zijn trots op onze trainers! 
Zij vormen de basis voor het hockeyplezier en zorgen dat onze hockeyers kunnen leren en ontwikkelen in een veilige en leuke omgeving. Het enthousiasme van de trainers speelt een belangrijke rol bij het inspireren van spelers en het creëren van een fijne leeromgeving.
 
Voor elke hockeytrainer is het heel gewoon dat er nog dingen te leren zijn over het trainerschap En daarom is het belangrijk dat er ruimte is voor ontwikkeling.  Het kost tijd om als trainer ervaring op te doen en zelfvertrouwen te krijgen. Maar met de liefde voor het spel en bereidheid om te leren, hebben trainers sowieso een positieve invloed op spelers. 
 
De Technische Commissie (TC) begeleidt de trainers op RHC. De TC bestaat uit ervaren trainers en coaches die trainers en coaches op RHC opleiden en ondersteunen. Zij zorgen onder meer voor oefenstof en persoonlijke begeleiding. Ook verzorgen ze bijscholing in de vorm van train-de-trainer bijeenkomsten en trainers-cafés. 
 
Wij investeren we veel in onze jeugdtrainers. Zij kunnen namelijk echt iets toevoegen aan de hockeybeleving van de (jongste) jeugdteams. En voor de jeugdtrainers zelf is het een mooie kans om zich persoonlijk te ontwikkelen.
 
Interesse?
Wil je meer weten over het training geven en/of coachen van een (jeugd) team? Neem contact op met een van de leden van de technische commissie (zie wie doet wat). Er is elke dag wel een lid van de technische commissie op RHC aanwezig. Of stuur een mail naar [email protected]
[Hockey | Trainen en Coachen]

RHC Speelwijze
Met de RHC Speelwijze willen we ervoor zorgen dat iedereen op de club in dezelfde taal praat over hoe we hockeyen bij RHC. De RHC Speelwijze is op een logische en vooral praktische manier ingericht. Allereerst hebben we drie stappen gedefinieerd die de basis vormen van de Speelwijze: we maken als hockeyer een ontwikkeling door van Individueel Hockeyen naar Samen Hockeyen naar Dominant Hockeyen. 
 
Om deze stappen tot leven te brengen zijn er acht principes die we binnen RHC belangrijk vinden in ons hockeyspel. We hebben deze principes voor elk van de 3 stappen in detail uitgewerkt: Doelgericht, Overtal, Positiespel, Counters, Controle, Initiatief, Sterk en Samen. 
 
Op de website van de RHC Speelwijze vind je meer gedetailleerde informatie en uitleg. Trainers kunnen er ook eigen trainingsoefeningen uitwerken en uittekenen. En ze kunnen inspiratie opdoen: oefeningen van andere trainers op RHC zijn er ook te vinden. Zo kan elke trainer van onze club uitdagende en leerzame trainingen samenstellen en verzorgen.
 
Tijdens onze trainers-cafe’s en via de RHC-speelwijze (modules achter een inlog) bieden we alle trainers en coaches de drie stappen en de 8 principes aan. Trainingsthema’s en aandachtspunten van een periode worden in een mooi en handzaam boekje uitgebracht.
[Hockey | RHC Speelwijze]