Trots op MB1 - filmpje

15 april 2023
Afgelopen zaterdag waren de meisjes B1 uitgenodigd voor een uitgebreid ontbijt op de club. Het was namelijk tijd om even de balans op te maken, voordat de competitie straks weer voorbij is. De meiden balen een beetje dat een eerste plaats er dit jaar niet in zit. Maar Ivo Caminada die als voorzitter van de Hockey Commissie het team toesprak, had een heel ander verhaal: RHC is trots op MB1! Allemaal meisjes uit ‘eigen kweek’ die vanuit de F-jes en de Jongste Jeugd elkaar hebben ontmoet en waarmee door de trainers en coaches in de loop der jaren een hecht team is gevormd. Een team dat nagenoeg alles heeft gewonnen wat er maar te winnen was. En die steeds hoger in de competitie zijn gaan spelen: 1e Klasse, Sub-top, Tophockey en na de voorcompetitie van dit seizoen zelfs Super B tegen de beste teams uit de regio, zoals Breda, Amsterdam en Hurley.

En als je dan tegen de beste hockeysters van Nederland speelt, dan valt het niet mee om te winnen, zoals je van jongs af aan gewend was. Maar de boodschap van Ivo was duidelijk: meiden, wees net als de vereniging trots op waar jullie nu staan: nog nooit heeft een jeugdteam van RHC op dit niveau gepresteerd. En geniet vooral van hockeyen! Want wie kan op jullie leeftijd zeggen dat ze in de competitie al een wedstrijd hebben gespeeld in het Wagener Stadion in Amsterdam?

Ter illustratie waren wat foto’s aan elkaar geplakt als motivatie en jeugdsentiment voor de meiden.

En wie dit superteam wil zien spelen kan dat a.s. zaterdag doen op de vaste speeltijd, 12.30 uur. Uit in Etten-Leur, dat dan weer wel.

MB1 topteam from Marc Krisman on Vimeo.