Trainers gezocht!

TC
2 juni 2023
Spelers, ouders opgelet! Heb je wel eens met het idee gelopen een hockeyteam te willen trainen? Dan zijn we naar jou op zoek. Als Technische Commissie zijn we niet alleen druk bezig met het beter maken van onze spelers, maar zetten we ons ook volop in voor het opleiden van enthousiaste spelers en ouders tot hockeytrainers. Lijkt het jou leuk een jeugdteam te trainen en wil je hier goed in worden? Meld je dan direct aan bij de Technische Commissie. Voor het komend seizoen kunnen we nog best wat extra trainers gebruiken.

Wie traint wie?
Wanneer ben je oud genoeg om je aan te melden als trainer? Vanaf de D-lijn kun je je al aanmelden als trainer. Hieronder zie je in welke lijn je dan in principe de rol van trainer op je kunt nemen:

D jeugd -> Kabouters/Benjamins
C jeugd -> F/E trainen
B Jeugd -> E/D trainen
A jeugd -> D/C trainen
Ouders -> alle (jongste) jeugdteams

Wie helpt me?
Tijdens het seizoen organiseert de Technische Commissie meerdere workshops voor trainers. Deze verplichte workshops helpen je in je eigen ontwikkeling als trainer beter te worden. Trainers die al wat meer ervaring hebben en de juiste inzet, kunnen worden doorgezet naar de KNHB HT2 cursus. Deze cursus is getoetst door het Ministerie van Onderwijs. Rond je de cursus helemaal voldoende af, dan krijg je hiervoor een officieel diploma.

Levert het iets op?
Natuurlijk hebben we ook binnen onze club een structuur voor vrijwilligersvergoedingen. Of je hiervoor in aanmerking komt en hoe hoog de vergoeding is, hangt af van leeftijd en ervaring. Wat in onze ogen nog veel meer oplevert is de ervaring die je opdoet: van training geven leer je nog beter het hockeyspel kennen en dat helpt heel vaak om ook een betere hockeyer te worden.

Nog enthousiaster?
Heb je na het lezen van dit bericht nog meer het gevoel gekregen ik wil trainer zijn op RHC? Stuur dan een mail met je gegevens naar [email protected] dan nemen wij contact met je op om verdere afspraken te maken.

We zien je berichtje graag tegemoet!

De Technische Commissie