RHC groeit! Uitwijken naar HCWV

2 september 2023
Afgelopen jaren is RHC in ledenaantal flink gegroeid. In de (jongste)jeugd staat de teller op 62 teams. Een behoorlijk aantal waarvan gemiddeld de helft thuis speelt op de zaterdag en de andere helft uit. Als club zijn we daar heel erg trots op, maar het heeft ook zijn keerzijde. Behalve de wachtlijst met veel spelers en speelsters die graag een plekje op RHC bemachtigen, hebben we ook dit jaar op sommige zaterdagen een tekort aan velden. Voorgaande jaren weken we al af en toe uit naar de zondag. Er zijn echter steeds minder verenigingen die hun jeugd nog op de zondag willen laten spelen. We moesten dus wel op zoek naar een andere oplossing. We zijn blij dat we gebruik mogen maken van veldruimte op hockeyclub Wateringse Veld (HCWV).

Waarom groeien?
Je zult je afvragen waarom we dan als vereniging groeien als dit de consequentie is. Het is ieder jaar de terugkerende discussie: nemen we in de (jongste) jeugd wel of niet meer jongens aan, wetende dat we op sommige weekeinde onvoldoende speelruimte hebben. Daar komt bij dat de afgelopen jaren steeds meer jongens in de jeugd uitstromen naarmate ze ouder worden dan meisjes. Dat betekent dat het in de oudere jongensjeugdteams steeds moeilijker is volledige teams te vormen zonder dat de teams overvol zijn of juist te krap. Voor het behoud van een volwaardige jongenslijn hebben we er daarom dit jaar voor gekozen meer jongens dan voorgaande jaren aan te nemen, zonder het aantal meisjesjeugdleden dat instroomt te verminderen. Dat het niet altijd ideaal is snappen we, toch zijn we van mening dat dit voor nu de beste oplossing is voor RHC. 

Concreet
Voor dit seizoen betekent het concreet dat er af en toe twee jeugdteams bij HC Wateringse Veld spelen en dat er soms één jeugdteam op de zondag speelt. Altijd uitwijken naar HC Wateringse Veld is een mogelijkheid, maar we laten natuurlijk onze teams liever thuis spelen. Dus daar waar verenigingen nog hun jeugdteams op de zondag willen laten spelen kiezen we zoveel mogelijk voor die optie en anders wijken we dus uit naar HCWV op de zaterdag.

Spelen op HC Wateringse Veld wat moet je weten?
In de app wordt bij het kopje ‘veld’ Wateringse Veld aangegeven wanneer je een wedstrijd speelt op HC Wateringse Veld. Op de regel eronder staat nog extra Let op: deze wedstrijd wordt gespeeld bij HCWV, Leyweg 1630, 2548 AE Den Haag. 

Op Wateringse Veld kan de teammanager/coach zich melden aan de linkerzijde van de bar bij de wedstrijdtafel. Boven de wedstrijdtafel hangt een bordje ‘ontvangst teams’ en is daadwerkelijk iemand van Wateringse Veld aanwezig om jou als teammanager/coach en je team te ontvangen. Bij de wedstrijdtafel wordt bijgehouden welke teams zich hebben gemeld en kun je informeren op welk veld je met je team speelt. Het lijkt een beetje op uitspelen, maar toch ben je de ontvangende club. Vanzelfsprekend gelden de huisregels van HC Wateringse Veld, die vergelijkbaar zijn met de huissregels van RHC. Tijdens de wedstrijden op Wateringse Veld hoeven er geen bar- of andere diensten gedraaid te worden.

Van de scheidsrechters wordt verwacht dat zij hun eigen fluitje meenemen. Mocht dit onverhoopt vergeten zijn, dan kan de scheidsrechter een fluitje lenen bij de bar. Op HCWV dragen de scheidsrechters lime-groene hesjes en bij kouder weer jassen. De hesjes en jassen hangen direct na het halletje bij binnenkomst. Gebruik deze als je scheidsrechter bent en hang ze weer netjes terug na afloop van de wedstrijd.

Ook op hockeyclub Wateringse Veld wordt na de wedstrijd met de tegenstander limonade gedronken. De limonade staat klaar aan de rechterkant van de bar. 

Vragen? Onduidelijkheden?
Ben je teammanager/coach en heb je in aanloop naar een wedstrijd met jouw team op HC Wateringse Veld een vraag of zijn er zaken die je na afloop zou willen bespreken? Neem dan contact op met Joke Hendriks via [email protected].

Hoewel iedereen natuurlijk het liefst thuis op de zaterdag op RHC speelt, zijn we blij dat met deze oplossingen alle teams in het weekend hun geplande wedstrijd kunnen spelen.