Jongens B1 haalt uit: 10-0!

8 november 2024

Er zijn van die wedstrijden waarin alles klopt. Waarin strijdlust en samenwerking samengaan met sportiviteit en aanvallend hockey. Waarin de aanval scoort en de verdediging niets weggeeft. En als de keeper dan ook nog de nul houdt, ja, dan kun je terecht stellen dat alles klopt.

RHC-Leonidas van zaterdag was zo’n wedstrijd. Jongens B1 was ‘In the winning mood’ nadat zij vorige week de uitwedstrijd bij Rotterdam overtuigend hadden gewonnen. Reden genoeg voor coaches Hidde Caminada en Raphael van Willigenburg om hun team met een aanvallend strijdplan het veld in te sturen. En aldus geschiedde, want de bezoekers uit de Maasstad kwamen er eigenlijk de hele wedstrijd niet aan te pas.

In het eerste kwart kwam de score nog niet echt los: 1-0 door een benutte strafcorner van Stefano van de Wetering. Maar in de kwarten die volgden, vielen de doelpunten met geruststellende regelmaat. Via 4-0 bij rust en 7-0 aan het eind van het derde kwart, gaf het scorebord na 70 minuten een comfortabele en zeer terechte 10-0 einduitslag aan. De lijst met doelpuntenmakers geeft aan dat er sprake was van goed teamwork. Naast Stefano, vonden ook Rens van Elswijk, Rens van der Vlugt, Bas van der Sluis en Timo Mulder het vijandige doel. Voor Rens van Elswijk betekende dit, dat er eindelijk een einde is gekomen aan een doelpuntloze periode van meer dan vier jaar!

Bram van Hijkoop scoorde tweemaal, een strafcorner en een strafbal, maar aan het eind van de dag was het Pepijn Hulshof die met maar liefst 3 doelpunten tot topscorer werd gekroond.

Kwam Leonidas er totaal niet uit? Nee, eigenlijk niet. En als er dan een sporadische Rotterdamse aanval was, dan vonden zij de geconcentreerd keepende Quinten Jongenelen op hun pad. De overwinning was dus een teamprestatie van formaat!

Volgende week speelt JB1 een altijd lastige uitwedstrijd bij Berkel&Rodenrijs. De jongens zullen vol aan de bak moeten! Maar door de knappe prestatie van dit weekend, kunnen zij de wedstrijd met voldoende vertrouwen tegemoet zien.