Selecties update 17-6-2014

10 juni 2023
Het einde van het seizoen nadert, dat betekent dat we ons gaan voorbereiden op het volgende seizoen. Een drukke spannende tijd voor veel spelers. In welk team kom ik terecht? Wie wordt mijn trainer / coach? En dat in een periode dat het ook op school en studie spannend kan zijn. Hieronder geven we uitleg hoe we de komende periode komen tot de teamsamenstelling voor seizoen 2014-2015.

 

Teamsamenstelling DEF:

Deze worden voorbereid door de huidige hoofdtrainers van de categorieën. We hebben alle trainers en coaches op 19 mei een mail gestuurd met daarin de volgende tekst:

Nadat de hoofdtrainers dit hebben voorbereid, willen we de trainers en coaches van de huidige teams (dus huidig seizoen Benjamin, F, E6, E8 en D) hier inzage in geven. Hiertoe heb jij als begeleider van jouw huidige team nog inspraak / advies aan de Technische Commissie. Dit gebeurt onder embargo, dus datgene wat je ziet is niet om te delen met anderen en houd je voor jezelf! Indien je een afwijkend advies hebt, zullen we dat uiteraard serieus beoordelen.

Inzage teamsamenstelling D volgend seizoen: donderdag 19 juni - 20.00 uur entresol

Inzage teamsamenstelling E volgend seizoen: woensdag 25 juni - 20.00 uur entresol

Inzage teamsamenstelling F volgend seizoen: woensdag 25 juni - 21.00 uur entresol

Verantwoordelijk voor D vanuit Technische Commissie: Oscar Reiche (meisjes) en Maarten Morrien (jongens). Verantwoordelijk voor Jongste Jeugd vanuit Technische Commissie: Lotte Werter

De definitieve uitkomsten worden op de website gepubliceerd.

 

Selecties ABC:

De selecties zijn ook samengesteld uit de input die we hebben gekregen van trainers en coaches. Net als bij de DEF-jeugd is er een inzagemoment geweest waar trainers en coaches hun mening hebben kunnen geven wie uit te nodigen voor de selecties van lijnteams. Alle andere jeugdspelers doen dan dus mee aan de selecties van breedte teams. Nu is het aan jullie te laten zien in welk team je volgend seizoen zult gaan spelen. In de bijlage staan alle spelers ABC en voor welke selecties zij opgaan. De selectietrainingen staan onder leiding van trainers van het volgende seizoen. Per team zijn minimaal 2 trainers die de selectietrainingen uitvoeren en hun beoordeling geven. De trainers die de selectietrainingen doen, geven hun bevindingen door aan de Technische Commissie (TC).


Bekendmaken teamsamenstelling:

·Lijnteams ABC – 1e(MB1 en MC1): Afvallers worden gaande de selectietrainingen bekend gemaakt, hierdoor kan deze speler daarna mee gaan trainen met 2e selectieteam. Spelers krijgen een toelichting; Afvallers van deze teams doen daarna automatisch mee voor de selectie van 1 team lager in diezelfde categorie;

·Lijnteams 1e en 2e teams (MA1, MB2, MC2, JA1, JB1 en JC1): Afvallers worden bekend gemaakt aan het einde van de laatsteselectietraining. Aan het einde van de laatst geplande selectietraining geven de trainers een gemotiveerde definitieve selectie.

·Breedte teams ABC (overige teams): de selectie trainers geven hun bevindingen door aan de TC, dit is op sterkte. Daarna zal de JC deze input definitief vaststellen. De uitkomsten worden dus niet medegedeeld tijdens de selectietrainingen;

·Breedte teams JA2 en JB2: deze teams worden aangevuld met de afvallers van JA1 resp. JB1. Deze teams hebben geen selectietrainingen;

·De Jeugd Commissie is de laatste trainingsdag van het aangeven team aanwezig;

·D en Jongste Jeugd: zie bovenstaand.

·Publicatie van de teamsamenstellingen is op 2 juli.


 

Voor de uitgebreidere versie van hoe we te werk gaan, zie Teams jeugd komend seizoen. De TC en JC zijn tijdens de selectietrainingen aanwezig.


Trainingschema 16 - 27 juni:

Om de selectieperiode goed te laten verlopen is een trainingsschema opgesteld. Deze is in plaats van het bestaande trainingsschema. Zie trainingsschema.

 

Data:

16-27 juni Selectietrainingen ABC

22 juni Trainingsdag D jeugd (informatie volgt via lijncoordinator)

02 juli Publicatie teamsamenstellingen op de website RHC

 

Noot van de Technische Commissie:

Een selectieperiode is een spannende periode voor sommige spelers. Wij doen er alles aan om die spelers zich goed te kunnen laten zien. Dit doen we door zo veel mogelijk te trainen, onder leiding van de (nieuwe) trainers. Wij doen er alles aan om hun deze belangrijke verantwoordelijkheid in alle rust en zorgvuldigheid te kunnen laten doen. We zullen hen daar uiteraard bij ondersteunen. We laten het op het hockeyveld gebeuren! Tegelijkertijd merken we dat de selectieperiode voor ouders (soms) nog spannender is. We vragen alle ouders het aan de spelers en trainers over te laten in de selectieperiode. Houd enige afstand, laat het op het hockeyveld gebeuren!

 

Vragen?

De selecties ABC en de teamsamenstelling DEF zijn voorbereid door de verantwoordelijk TC leden. Hun namen zie je hieronder staan. Indien je als trainer vragen hebt omtrent de selectietrainingen, dan kan je hen benaderen. Binnenkort krijgen alle trainers die selectie doen een mail met daarin nadere informatie hoe we te werk gaan. Hierin zijn objectiviteit en zorgvuldigheid de belangrijkste uitgangspunten.

Neem voor vragen contact op met de jeugdcommissie. De contactpersonen vind je hier onder.

 

Technische Commissie – t.b.v. trainers

@ [email protected]

Jeugd Commissie – t.b.v. spelers/ouders

@ [email protected]

Oscar Reiche

Meisjes

Paul Esveld

A- jeugd (Meisjes & Jongens)

Maarten Morrien

Jongens

Richard Reinigert

B-jeugd (Meisjes & Jongens)

Lotte Werter

Meisjes & Jongens Jongste Jeugd

Erwin Wupkes

C-jeugd (Meisjes)

 

Leo Slinkert

D-jeugd (Meisjes)

Martin Hogendoorn

CD-jeugd (Jongens)

Jean van der Bijl

Jongste Jeugd

 

Spelers:

We wensen jullie heel veel plezier tijdens de selectieperiode. Je kunt lekker veel hockeyen in die twee weken!

 

Sportieve groet,

 

Ivo Caminada Geert Willem van Weert

Vz Technische Commissie Bestuurslid Jeugd Hockey (a.i.)

 
Bijlage