Agenda
5-10  ALV
6-10  CS-examen A- en B-jeugd
6-10  Bestuursvergadering
7-10  CS-examen A- en B-jeugd
8-10  CS-examen A- en B-jeugd
9-10  CS-examen A- en B-jeugd
20-10  Bestuursvergadering
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Meisjes B2- Berkel Rodenrijs Berkel-Rodenrijs MB2 : 5 - 1 
 

Rijswijk MB2 nadert 1e klasse

 

De opdracht voorafgaand aan het duel in Berkel tegen Hockey Club Berkel was simpel, winnen met zoveel als mogelijk doelpunten verschil. De achterstand op HDM bedroeg immers 4 doelpunten in het voordeel van HDM en zoals reeds vorige week aangegeven, dit leek mogelijk voor de ploeg.

 

Op een ijskoud hockeyterrein begonnen onze meiden weer prima. Met snel en gevarieerd hockey werd Berkel onder druk gezet en gehouden en was het wachten op de 0-1 voor Rijswijk. Slodrdigheid, gemakzucht, gebrek aan scherpte....u mag het zeggen maar feit was dat de 0-1 niet viel en ineens de 1-0 er aan de andere kant in lag. Ai, dat was een scenario waar niet op gerekend was. De meiden waren gewaarschuwd dat Berkel een betere ploeg is dan de stand op de ranglijst deed vermoeden en dat een andere scherpere benadering nodig was. Die andere benadering kwam er gelukkig.

 

Nadat Rijswijk van de schrik bekomen was ging het balletje weer lopen. Van links naar rechts, van voor naar achter, de rechterkant van Berkel vrijlaten, forse druk zetten als de bal op links kwam, de tactiek begon te werken en net voor het einde van het eerste kwart lag de verdiende 1-1 in het doel van de tegenstander. Even leek het dat Rijswijk meteen kon doordrukken maar de coach van Berkel had een tactische truc in petto waar onze meiden even aan moesten wennen waardoor met dezelfde 1-1 stand de rust werd bereikt.

 

Werk aan de winkel voor de coaches van Rijswijk want deze wedstrijd moest en zou worden gewonnen. Het derde kwart was ouderwets, Rijswijk verdedigde op de eigen middenlijn, de voorhoede liep te sleuren en de tegenstander af te jagen, gesteund door een onvermoeibaar middenveld. De uitstekende conditie van de meiden, die 70 minuten gas kunnen geven, levert in bijna alle wedstrijden een enorm voordeel op. Berkel ging steeds verder naar achteren en de ruimtes werden steeds kleiner waardoor een individuele actie verlossing moest brengen. Een prachtige passeerbeweging en dito schot leverde de 1-2 op en dat was, met nog een kwart voor de boeg, het ideale uitgangspunt.

 

Even dachten we dat we met een 1-3 voorsprong het vierde kwart zouden bereiken echter werd deze goal, terecht begreep ik, afgekeurd.

 

Het vierde kwart was echt éénrichtingsverkeer richting het doel van Berkel. Kans op kans kregen de meiden en het wachten was op de 1-3. Toen deze verlossende treffer viel was de spanning uit de wedstrijd en liep Rijswijk uit naar 1-4.  In de allerlaatste seconden van de wedstrijd kreeg Rijswijk nog een enorme kans die alleen gestuit kon worden met een overtreding. Het was tijd maar de uitspeelcorner stond nog op het programma. Na goed doorzetten van de meiden viel de belangrijke 1-5 ook nog en was de vreugde enorm. Het terechte ererondje werd zowel door de meegereisde Tifosi als de thuisploeg met een flink applaus begeleid en was het wachten op de uitslag van HDM tegen Pollux.

 

Aan het begin van de avond bleek dat HDM slechts met 2-0 had gewonnen van Pollux en daardoor is het verschil tussen beide teams nog maar 2 doelpunten.Voor HDM wacht de toch wel lastige uitwedstriijd bij Nieuwkoop, dat gisteren met 10-2 wist te winnen  bij Waddinxveen dat met een doelsaldo van -17 laatste staat. Laat nou dit Waddinxveen volgende week de tegenstander zijn van Rijswijk.

 

Komende week om 14.05 uur staat de ontknoping van deze tweede voorcompetitie op het programma, thuis tegen Waddinxveen. Een wedstrijd waarin onze meiden met de juiste instelling de 2 doelpunten verschil met HDM moeten kunnen goedmaken. Wat zou het mooi zijn als alle ouders aanwezig zijn om onze meiden naar de ruime overwinning te schreeuwen!!

 

Tot volgende week.