Agenda
5-10  ALV
6-10  CS-examen A- en B-jeugd
6-10  Bestuursvergadering
7-10  CS-examen A- en B-jeugd
8-10  CS-examen A- en B-jeugd
9-10  CS-examen A- en B-jeugd
20-10  Bestuursvergadering
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Meisjes B2- HC Waddinxveen MB2 : 5 - 2 
 

Rijswijksche Hockey Club Meiden B2 winnaar tussencompetitie na 5-2 zege op Waddinxveen

 

Onder het genot van een lekker zonnetje liep de spanning op 30 november steeds verder op richting het moment dat de allesbeslissende wedstrijd tegen Waddinxveen zou gaan beginnen. Een wat nerveuze warming - up ging aan de wedstrijd vooraf. De yell was er een zoals we die dit seizoen nog niet eerder op deze wijze hebben ervaren. Het fanatisme droop er van af.

 

Exact om 14.07 uur werd er gefloten en was de wedstrijd onderweg. Rijswijk begon zoals we gewend zijn, dominant en lekker fel. De tegenstander werd onder druk gezet en het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 6 was vanaf het begin duidelijk. RHC, technisch een stuk vaardiger, wist echter uit de kansen die het kreeg niet de verlossende 1-0 te scoren waardoor Waddinxveen wat meer lef kreeg. Op het spiegelgladde veld werden de gasten een paar keer nog gevaarlijk ook en moest de verdediging een paark keer ingrijpen. Een van die ingrepen leidde een aanvan van Rijswijk in. Een vorm van telepathie leek in die aanval te zitten want in 3 passes verder lag de 1-0 er wel in.

 

Er viel een last van de schouders af en Rijswijk ging wat gemakkelijker hockeyen, de druk werd opgevoerd en de ploeg kreeg kansen op meer. Uit de mooiste aanval van de eerste helft moest Waddinxveen met de voet de 2-0 voorkomen. Omdat het de keeper niet was leverde het een strafbal op. Deze strafbal werd vlekkeloos benut en de 2-0 was een feit. Het was zaak voor RHC om voor de rust door te jagen op een grotere voorsprong, er diende natuurlijk 2 doelpunten meer gemaakt te worden dan HDM. Het talrijk opgekomen publiek (de parkeerplaats was afgeladen, de tribune zat vol en langs de lijn was het druk) werd op haar wenken bediend. De eerste volgende strafcorner, variant 3B, ging er vlekkeloos in. Rust 3-0 en Rijswijk lag op schema.

 

Na rust was het meteen een strafcorner voor Rijswijk en was de 4-0 een feit. Een monsterscore lag op de loer echter wilde de 5-0 er niet in. Paal, keeper en af en toe te gehaast schieten belemmmerden dat. Plots was het 4-1, uit een ogenschijnlijk onschuldige aanval maakte de ploeg het doelpunt dat Rijswijk niet kon gebruiken. Niets aan de hand, Rijswijk pakte de draad weer op en het wachten was op de 5-1. Het werd echter 4-2 uit een goede tegenaanval en dat was het laatste dat de ploeg kon gebruiken.

 

De laatste 10 minuten was de boodschap duidelijk, scoren, scoren en nog eens scoren. De bal werd sneller rondgespeeld, Waddinxveen werd vastgezet en Rijswijk kreeg kans op kans. Uiteindelijk viel de verdiende 5-2 en zou Rijswijk zelfs bij een 1-0 overwinning van HDM kampioen zijn.

 

Zenuwslopende minuten braken aan. Nieuwkoop had HDM tot aan de rust op 0-0 gehouden en als dat de eindstand zou zijn dan spelen onze meiden na de zaalcompetitie in de 1e klasse. Na twintig minuten kwam het verlossende telefoontie, HDM had verloren met 3-1 en Rijswijk was kampioen en kan na het zaalseizoen de kunsten gaan vertonen op een niveau hoger.

 

Terugkijkend op 10 wedstrijden hockey in de 2e klasse kan ondergetekend officieel verklaren dat MB2 een attractie is geweest. De doelpunten vielen als rijpe appelen, het samenspel was bij tijd en wijlen om je vingers bij af te likken en, hoe mooi is dat, er staat een team dat voor elkaar knokt en door het vuur gaat. In combinatie met de behaalde resultaten zijn dat natuurlijk zaken om je vast te houden.

 

Ik denk dat ik mede namens de supporters van vandaag spreek als ik de coaches en de meiden wil bedanken voor een heerlijk seizoen hockey.

Laten we conditie op peil houden, elkaar tijdens het zaalseizoen niet uit het oog verliezen en er na de zaal weer met zijn allen staan zodat de beste MB2 in de geschiedenis van RHC een ongelooflijke prestatie gaat neerzetten in de 1e klasse.

 

Kampioenen ole ole, kampioenen ole ole!

Tot na de zaal.