Agenda
3-11  Bestuursvergadering
17-11  Bestuursvergadering
1-12  Bestuursvergadering
15-12  Bestuursvergadering
16-4  Lustrum: RHC 90 jaar!
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens A1- Berkel Rodenrijs Berkel-Rodenrijs JA1 : 2 - 1 
 


 

TEAMSPIRIT BRENGT JA1 DE OVERWINNING 

 

Met een zwaarbevochten 2-1 overwinning heeft JA1 vanmiddag aangetoond dat inzet, strijdlust en teamgeest de doorslag kunnen geven. Neutrale toeschouwers trokken de conclusie dat de gasten uit Berkel & Rodenrijs mogelijk te weinig hebben gekregen. Het deed de winst des te zoeter smaken.

 

Alle sportcliché’s kunnen uit de kast worden gehaald om de wedstrijd te beschrijven. "Aanvallers winnen wedstrijden, maar verdedigers winnen kampioenschappen." "Als je zelf verzuimt te scoren, valt het doelpunt aan de andere kant." En: "weggesleept voor de poorten van de hel". Het mooie is, dat deze uitspraken ook echt van toepassing zijn op het spektakel van vandaag.

 

Het eerste kwart bleef de wedstrijd in evenwicht. Beide ploegen zochten wat nerveus naar een opening, maar die werd niet gevonden. Het in ere herstelde scorebord gaf na ruim 17,5 minuten dan ook een 0-0 stand aan. Na 9 minuten in het tweede kwart, waren het de bezoekers die de score openden. Na een onoverzichtelijke situatie belandde de bal voor de stick van de linkeraanvaller van B&R die de bal in het Rijswijksche doel lepelde. Er was weinig op die 0-1 tussenstand aan te merken.

 

Maar A1 bleef niet bij de pakken neerzitten en zocht na deze tegenslag de aanval. Met resultaat, want op slag van rust scoorde Valentijn Klein de gelijkmaker. Met een lepe tipp in, uit een assist van Raphael van Willigenburg, wist hij de doelman te verschalken. 

 

In de tweede helft was het de Rijswijksche verdediging die onverzettelijk de  Berkelse aanvalsgolven weerstond. Doorgaans zijn verdedigers de onbezongen helden van het team, maar vandaag verdienen Raphael van Willigenburg, Thijmen Hendriks, Yannick van der Bijl, Jesse Brandon en Teun van Essenberg het om volop in de spotlights te worden geplaatst. Met Stan Glen als betrouwbare sluitpost voor het geval dát, weerstonden zij aanval na aanval. Zelfs toen een moegestreden Hidde Caminada met zware kramp het veld moest verlaten, hield de verdediging het hoofd koel. 

 

De aanvallen van RHC waren spaarzaam, maar wel levensgevaarlijk! Na 5 minuten in het vierde kwart een uitbraak over links. Bas Hoek speelt de bal door  op Valentijn, die zich deze kans opnieuw niet laat ontnemen: 2-1 voor RHC! De laatste minuten van de wedstrijd bereikte de spanning een hoogtepunt, maar RHC hield stand tot het laatste fluitsignaal. 

 

Met 6 punten uit 3 wedstrijden staat JA1 gedeeld 1e in poule A van de Landelijke Subtop. Volgende week hebben de jongens de kans om zich te revancheren voor de misstap van de eerste wedstrijd in deze spannende voorcompetitie. Om 14:00 u. staat de wedstrijd tegen mede-koploper Warande op het programma. En dus: weest Corona-bewust, maar komt allen! (En vergeet niet je te registreren)