Agenda
3-11  Bestuursvergadering
17-11  Bestuursvergadering
1-12  Bestuursvergadering
15-12  Bestuursvergadering
16-4  Lustrum: RHC 90 jaar!
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens A1- MHC De Warande JA1 : 3 - 2 
 


 

JA1 PAKT CRUCIALE PUNTEN

 

In wat deze voorcompetitie te boek stond als The Clash of the Titans, heeft JA1 vanmiddag zeer goede zaken gedaan. Na 70 enerverende hockeyminuten verlieten de mannen van coach Maarten Morien het veld met een verdiende 3-2 overwinning op zak.

 

Corona is deze week niet onopgemerkt voorbij gegaan aan de Rijswijkers. Jayden Davidzon kon niet starten; hij zat thuis aan de telefoon geplakt in afwachting van zijn testresultaten. Jesse Brandon, vorige week nog een van de uitblinkers, bleef uit voorzorg eveneens thuis. JB1 schoot gelukkig te hulp. Jelle Klok viel in en speelde een verdienstelijke partij. 

 

De wedstrijd begon spectaculair. Al na 3 minuten bracht Hidde Caminada de 1-0 op het scorebord. Met een bekeken sleep in de linker-benedenhoek gaf hij de bezoekende keeper het nakijken. Warande startte daarop een offensief voor de gelijkmaker, maar net als vorige week bleef RHC betrekkelijk eenvoudig overeind. De teams leken af te stevenen op een 1-0 ruststand, maar in de slotminuten van de eerste helft viel toch nog de gelijkmaker. RHC was wat slordig in de verdediging en Warande strafte dat koelbloedig af.

 

Tijdens de rust een opsteker. De testuitslag van Jayden was negatief, dus hij was onderweg om zijn teamgenoten te helpen. Hij heeft het vierde kwart nog kunnen meespelen.

 

Na de thee was het wederom RHC dat furieus uit de startblokken kwam. Na een flitsende aanval belandde de bal op de stick van Bas Hoek die de bal richting de doellijn stuurde. Als een duveltje uit een doosje dook Thijmen Hendriks op bij de tweede paal en gaf het laatste zetje voor de 2-1 tussenstand. Uit de afslag ontstond een grote kans voor de bezoekers, maar met een prima redding behield Stan Glen de voorsprong voor zijn team. Gedurende het gehele kwart was het Rijswijk wat de klok sloeg, maar helaas kon de voorsprong niet worden uitgebouwd. 

 

Dat duurde tot de 4e minuut van het 4e kwart toen Sam van Rooijen de overwinning met een benutte strafcorner zeker leek te stellen. Maar, ere wie ere toekomt, Warande was hier niet van overtuigd en bleef de aanval zoeken. Onder de fel brandende zon hield A1 het hoofd echter koel en bleef, mede dankzij herhaaldelijk nuttig ‘opruimwerk’ van Levien Jongenelen en Tijn Anicic, fier overeind. 

 

Met een vlammend schot leek Warande de spanning terug in de wedstrijd te brengen. Maar toen de vele toeschouwers zich opmaakten voor een paar spannende slotminuten, maakte het arbitrale duo Pieter van Meeteren en Laurens Boone een einde aan de wedstrijd. 

 

Door de 3-2 overwinning gaat A1 alleen aan kop, met nog twee uitwedstrijden voor de boeg. Volgende week zaterdag Dordrecht uit. Helaas geen supportersbussen dit jaar, maar wie de wedstrijd met eigen vervoer wil bezoeken, op Sportpark Schenkeldijk wordt om 15:25 u. afgeslagen. En dus: komt allen!