Agenda
3-11  Bestuursvergadering
17-11  Bestuursvergadering
1-12  Bestuursvergadering
15-12  Bestuursvergadering
16-4  Lustrum: RHC 90 jaar!
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Meisjes A2- D.H.C. Hudito MA2 : 8 - 3 
 

MA 2 stoomt door en geeft Hudito geen schijn van kans    
 

Het is en blijft altijd de vraag hoe een wedstrijd verloopt, of de meiden scherp zijn en hoe de tegenstander zich opstelt. Is het een ploeg die afwacht en zich ingraaft of is het een ploeg die vooruit hockeyt, het antwoord liet niet lang op zich wachten, Hudito was een ploeg die voornamelijk achter Rijswijk aan moest lopen en gewoonweg op kwaliteit en snelheid werd afgetroefd.Rijswijk begon de wedstrijd zonder een aantal basiskrachten waardoor er maar 2 wissels waren en dat is altijd even wennen. Dat wennen duurde 2 minuten en toen ging het gas erop. Vlot combinerend vanuit de achterste lijn werd via het middelveld een aantal malen de spitsen vrij voor de keeper gezet. De keeper wist een aantal van die ballen nog te keren waarna na een minuut of 7 de 1-0 viel. Rijswijk had al snel door dat ook vandaag de drie punten binnen handbereik waren en gooide het gas vol open. De 2-0 en 3-0 waren onvermijdelijk. Dit was tevens de stand na het 1e kwart. De technische staf peperde de meiden goed in om door te gaan en vlak nadat het tweede kwart was begonnen lage de 4-0 en de 5-0 tegen de touwen. De wedstrijd leek beslist echter kwam Hudito, mede doordat Rijswijk een aantal kansen miste, uit het niets op 5-1 en ook nog op 5-2. Met deze stand werd de rust bereikt.
 

Na een uitleg op het bord ging Rijswijk onverdroten door met lekker hockeyen, deze ploeg heeft een versnelling in huis die je gewoon moet zien om het te geloven. Deze ploeg is in staat om in 25 seconden van een achterbal voor het vijandige doel te staan door goed te combineren, erg leuk om te zien. De 6-2 was een logisch gevolg en het wachten was op meer. Een laatste oprisping van Hudito leverde de 6-3 op maar het slotakkoord was voor Rijswijk en de 7-3 die viel was de mooiste van deze middag. Via 5 schijven, die allen de bal meteen doorspeelden, stond de spits voor de goal en was het 7-3. Wat een prachtige aanval. De 8-3, wederom een prachtige goal, viel ook nog maar die was slechts voor de statistieken.
 

Resumerend: 2 gespeeld 6 punten, 12 doelpunten voor en 4 tegen, het hockey wordt steeds leuker en beter.
 

Volgende week de uitwedstrijd bij Wateringse veld dat gisteren verloor van Voorne, een club waar RHC het vaak lastig heeft, hopenlijk kan de MA2 met deze traditie breken. U komt toch ook kijken?
 

Tot volgende week