Agenda
3-11  Bestuursvergadering
17-11  Bestuursvergadering
1-12  Bestuursvergadering
15-12  Bestuursvergadering
16-4  Lustrum: RHC 90 jaar!
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Meisjes A2- HC Voorne MA2 : 9 - 3 
 

MA 2 speelt "tiki taka" hockey en maakt gehakt van Voorne
 

Vandaag kwam de nummer 2 Voorne op bezoek. Slechts twee punten minder hadden deze meiden gehaald en ondanks dat Rijswijk in alle wedstrijden de betere scores had, staan dit soort wedstrijden op zich.
De voorbereiding begon niet lekker, een scooterongeluk, een afmelding wegens ziekte en wat dames die niet helemaal fit water gingen aan de warming up vooraf en was het dus gewoon afwachten.
 

Vanaf minuut 1 was Rijswijk de bovenliggende partij, de kansen stapelden zich op en met kunst en vliegwerk bleef de keeper overeind. Na een minuut of 8 was het raak, een vloeiende aanval leverde een niet te missen kans op. Vlak daarna viel de 2-0 en was het wachten op de genadeklap.
 

De kansen bleven zich opstapelen maar de bevrijdende 3-0 wilde er maar niet in. Het tweede kwart hetzelfde beeld, veelvuldig balbezit voor Rijswijk maar in tegenstelling tot het eerste kwart werd er af toe te ver doorgespeeld en ging in de beslissende fase de bal niet vaak genoeg naar het vrijstaande meisje. Het ging zo gemakkelijk dat de linies te ver uit elkaar kwamen te spelen en er zo af en toe een meisje van Voorne gevaarlijk doorkwam. Er onstond wat onrust in het team en pogingen het team weer gegroepeerder te laten hockeyen lukte niet. Toen uit het niets ook nog in het rustsignaal de 2-1 viel kregen de meiden van Voorne hoop op meer. De laatste 6-7 minuten voor rust gaven daar ook wel aanleidig toe.
 

Genieten
We weten nog steeds precies wat er gezegd is in de rust maar de bal ging weer van links naar rechts, het energieniveau en daarmee de snelheid omhoog en Voorne zag alleen maar de achterkant van onze meiden. Het derde kwart was met afstand het beste kwart van dit seizoen. Voor de niet voetbalkenners onder ons, "tiki taka" voetbal is het oogstrelende voetbal waar FC Barcelona maar ook het Spaanse nationale team de ene prijs na de andere won.
 

Wat een snelheid en wat een samenspel. De meest fanatieke ouders van Voorne konden niet anders doen dan applaudiseren. De 3-1 was om van te watertanden, een keer raken en de bal lag in het netje. De 4-1 was een schoolvoorbeeld van de snelheid dat in dit team zit. De 5-1 was wederom een uitgespeelde aanval en de 6-1...ja de 6-1. Voorne in de aanval, Rijswijk onderschept, de bal naar het middenveld, 30 meter lopen, de bal naar de spits en 6-1. In 20 seconden van de eigen cirkel in het andere doel, weergaloos gewoon.
 

Voorne had toen wel door dat Rijswijk een te hoog niveau was en wilde een monsterscore voorkomen. Uit een van de spaarzame mogelijkheden maakte Voorne nog de 6-2 en alsof het gas nog even vol open ging volgden de 7-2, de 8-2 en de 9-2. Game over, Voorne hing in de touwen. Een nonchalant momentje leverde nog de 9-3 op maar verder liet RHC het niet komen. De tiende goal had er ook nog kunnen komen maar de uitspeelcorner ging 15 centimeter naast.
 

4 gespeeld, 12 punten en een doelsaldo van 26 voor en 9 tegen. Zijn de meiden dan officieel gepromoveerd? Nee nog steeds niet. Volgende week wacht Spijkenisse dat laatste staat. Alleen als Rijswijk met dubbele cijfers verliest en Ybenburg met dubbele cijfers wint...enfin, we gaan de 2e klasse in en dat is, ondanks dat we het al een beetje hadden verwacht, geweldig voor dit team.
 

En hebben deze meiden iets te zoeken in de 2e klasse is dan de vraag die vaak wordt gesteld. Het antwoord daarop kunnen we zoeken in de stand van de 2e klasse poule D. In die klasse speelt Pijnakcter MA2, het team waartegen onze meiden in de voorbereiding nipt en onnodig verloren. Pijnacker MA2 is nog vol in de race voor promotie naar de 1e klasse. Scoerbordjournalistiek, zeker, maar ondergetekende denkt dat er nog veel meer in dit team zit en dat dit tegen betere teams er nog meer uit komt.
 

Tot volgende week in Spijkenisse.