Van de voorzitter

7 september 2024
We zijn begonnen! Afgelopen weekend hebben alle teams hun eerste oefenwedstrijd gespeeld. JC1 kwam zelfs al voor de competitie in actie. Op zondag zijn de Benjamins en Kabouters begonnen met hun eerste trainingen en daar kon ik ook een hoop nieuwe leden en hun ouders welkom heten. En ook de trimhockeyers bereiden zich voor op het nieuwe seizoen. Kortom,
We zijn begonnen!

Voor velen betekent dit: ‘Eindelijk gaat het hockey weer beginnen. We hebben genoten van de vakantie en gaan er weer tegenaan.’ Er zijn er ook die zeggen ‘we waren toch allang begonnen?’ met trainen en andere voorbereidingen. En wat te denken van het seniorentoernooi op vrijdag 26 augustus. Dat was een groot succes en goed om te zien dat er zo veel senioren uit alle teams aanwezig waren. De senioren die er niet bij waren hebben iets gemist. Als je er volgende keer ook bij wilt zijn hou dan de aankondiging goed in de gaten, want het kan zomaar dat we na dit succes met een wachtlijst gaan werken.

Er zullen ook mensen zeggen ‘We zijn nooit gestopt.’ De zomeravondhockeyers bijvoorbeeld, die tijdens de zomervakantie op donderdagavond onder leiding van Pim Koersen gewoon lekker hebben doorgebald. Ook dat was weer een groot succes.

Wie ook nooit gestopt zijn? De Jeugd Commissie, Technische Commissie, Jongste Jeugd Commissie en Senioren Hockey Commissie. Voor hen is het seizoen eind vorig seizoen al begonnen. Zij waren toen al druk bezig met selecties, teams samenstellen, trainers zoeken, trainingsschema maken, oefenwedstrijden regelen en noem maar op. Heel veel werk dat allemaal bij de start van het seizoen gedaan moet zijn. Ik vind dat ze er heel goed in zijn geslaagd. Het zal vast nog niet helemaal vlekkeloos zijn verlopen afgelopen weekend. Er zullen teams zijn waar nog een masker ontbreekt of de opstelling nog onduidelijk is. En ook zijn we nog op zoek naar een paar trainers en coaches, maar ik ga er vanuit dat dit op korte termijn allemaal rond is. We praten over meer dan 70 teams, waarvoor alles geregeld moet worden. Een enorme klus. Zonder het werk van deze commissies hadden we afgelopen weekend niet kunnen beginnen.

Dat geldt ook voor een aantal andere commissies en vrijwilligers die de afgelopen weken druk in de weer zijn geweest voor onze club. Ook daar wil ik even kort bij stil staan. RHC is een vrijwilligersvereniging. Een club die zeven dagen per week hockey aanbiedt en dat alleen maar kan doen met de inzet van heel veel vrijwilligers. De afgelopen periode zijn het clubhuis en de garageboxen opgeruimd, de keepersmaterialen hersteld, besteld en verdeeld, zijn sponsorcontracten gesloten, is de bar schoongemaakt en de voorraad tijdig aangevuld. Te veel om op te noemen en allemaal activiteiten die noodzakelijk zijn om de club te laten draaien. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend is, maar er komt veel bij kijken. En het gebeurt allemaal vrijwillig.

Als bestuur zien we in dat het noodzakelijk is om de organisatie rondom vrijwilligers nog beter op poten te zetten. Ik ben dan ook blij dat ik kan melden dat onlangs de vrijwilligerscommissie verder is vormgegeven. De commissie bestaat vooralsnog uit twee leden: Angelique Dello en Renske Rutteman. Zij gaan zich de komende periode o.a. richten op vraag en aanbod beter op elkaar afstemmen.

Wij zijn met z’n allen RHC. Een club die draait op vrijwilligers. Gelukkig hebben we er veel. We hebben er alleen nog veel meer nodig. Dus ik vraag aan jullie allemaal om na te denken ‘Wat kan ik voor de club doen?’ Dat kan iets kleins zijn, van een leeg flesje dat langs de lijn staat even oppakken en naar de bar brengen tot een grotere klus. Als je nu al weet dat je iets wilt doen, meld je dan aan bij Renske of Angelique of via [email protected] Want samen zijn we de club, wij zijn RHC!

Beste RHC-ers, we zijn begonnen!
Ik wens iedereen een prachtig seizoen.
Een sportief seizoen. Met hockey op niveau en daarbij vooral veel plezier.
En dan hoop ik dat we aan het eind van het seizoen met genoegen terugkijken en kunnen zeggen ‘Dat is toen begonnen!’

Tom van Essenberg
Voorzitter RHC
 
Bijlage