Van de voorzitter

25 oktober 2024
Herfst, tijd om balans op te maken...
Als de blaadjes vallen, het bokbier op de tap staat en de verwarming in het clubhuis aanslaat, is het voor mij ook echt een teken dat het herfst is. Dat betekent ook tijd om de balans op te maken. Hoe doen we het in de competitie? Wie zijn de sterke en wie de zwakke broeders? Kortom, waar staan we?

 

 

Bij de senioren geen koplopers, wel teams in de kopgroep. Ik noem hier even Heren 1, Heren 2, Dames 1 en Dames 4. Die staan allen op een mooie tweede plaats. Voor Dames 4 en Heren 1 geldt zelfs: geen wedstrijd verloren. Nou ja, voor Heren 1 gaat dat niet helemaal op. Tijdens de voorronde van de Silvercup - de bekercompetitie, een nieuw initiatief van de KNHB - redden de mannen het net niet in hun uitwedstrijd tegen Maarssen (5-4). Hiermee kwam helaas al vroeg een einde aan het bekeravontuur van ons vlaggenschip. Maar "you can’t win ’em all" en in de competitie staan ze toch maar mooi tweede.

 

Bij de jeugd is er in de herfst altijd een weekje vakantie met twee vrije weekenden. Uitzondering hierop was Meisjes A1. Zij werden eerste in hun poule in de voorcompetitie en behaalden daarmee een ticket voor de play-offs Super A. Strijdtoneel was MHC Zoetermeer in het eerste herfstweekend. In een onderlinge strijd met Cartouche, Zoetermeer en Berkel zag de grote schare meegereisde supporters de meiden derde worden en daarmee redden ze het net niet. Jammer, maar ze zijn vanaf zaterdag wel te bewonderen in de Top-poule. Net als Jongens A1 en Meisjes C1, en in de sub-top Jongens C1. En wat te denken van Jongens D3 en Meisjes A3 die eerste werden in hun poule. Stuk voor stuk topresultaten in de voorcompetitie.  Dat geldt eigenlijk voor alle jeugdteams, want elke zaterdag was het een lust voor het oog om de spelers van jongste tot oudste jeugd, van hoogste tot laagste team te zien knokken voor de punten en te zien genieten van hun hockeywedstrijd.


Voor al deze teams, ook de Jongste Jeugd, is inmiddels bekend in welke klasse en poule ze op basis van de voorcompetitie gaan spelen. Want de herfst is ook de tijd van herindelingen. Alle indelingen zijn te vinden op de site of in de RHC app. En natuurlijk wens ik iedereen heel veel succes en plezier in die nieuwe poule. In het bijzonder wil ik hier nog Jongens C2 noemen. Zij behaalden een mooie tweede plek in hun poule en mogen het nu gaan waarmaken in de eerste klasse. Klasse gedaan jongens! 

 

 

Tussen al dat hockeyen zou je haast vergeten dat er een bestuurswisseling plaatsvond bij de SSRHC. Koen Caminada nam daar afscheid als voorzitter en is inmiddels opgevolgd door Lex Stijl. Koen bedankt voor meer dan 10 jaar inzet en het trekken van ‘de Stichting’! En welkom Lex. Ik kijk uit naar een fijne samenwerking.

 

Terwijl ik dit allemaal typ zijn ook de voorbereidingen voor de zaalcompetitie in volle gang. Al een tijdje overigens. Zalen worden gereserveerd, teams zijn ingeschreven, trainingsschema’s gemaakt etc. Een hele klus, waar de verschillende commissies en met name Iris Vissers zich op storten om straks het zaalseizoen vlotjes te laten verlopen.

 

Voordat het zover is, hebben we nog een aantal weekenden op het veld in het vooruitzicht. Waar de jeugd zich dus gaat meten met hun nieuwe concurrenten, de Trimmers op maandag en woensdag ten strijde trekken tegen hun opponenten en waar de senioren zich inzetten om de winterstop in het linkerrijtje - en dan liefst zo hoog mogelijk - in te gaan. En RHC zou RHC niet zijn als dit niet gepaard gaat met de nodige gezelligheid. Later deze week bijvoorbeeld al met de Pizza inspiratie sessie voor A- & B-jeugd. Een week later het CD-feest, weer een week later het AB-feest én het eerste T-dansant van dit seizoen. En dan heb ik het nog niet eens over het Kerstgala dat over anderhalve maand gepland staat en in volle voorbereiding is door de woensdagtrimmers. Mensen dat wordt smullen en genieten de komend tijd, voor jong en oud.
De Herfst, wat een heerlijk jaargetijde is dat toch…