Van zaal weer naar veld

19 februari 2024
De zaalcompetitie is afgelopen en het laatste deel van de veldcompetitie staat op ons te wachten. Tijd voor verschillende mededelingen vanuit de technische en (jongste) jeugdcommissie.

Afsluiting zaal
Vol tevreden kijken we terug naar het zaalseizoen. Een seizoen met veel hockeyplezier en met maar liefst acht zaalkampioenen. Zij worden zaterdag 11 maart om 16.00 uur gehuldigd en natuurlijk is iedereen hierbij van harte welkom op RHC. 

Training
Alle teams zijn weer gestart of starten aankomende week met de veldtraining volgens het bekende trainingsschema. Tijdens de voorjaarsvakantie gaan de trainingen gewoon door, tenzij binnen het team anders wordt beslist. Hoewel het volgens de weersverwachtingen dit seizoen niet meer gaat vriezen, weet je het maar nooit. Check bij twijfel de website of de training of wedstrijd doorgaat.

Veldcompetitie
Hoewel er afgelopen weekend al volop oefenwedstrijden en inhaalwedstrijden gespeeld zijn, start het laatste deel van de veldcompetitie na de voorjaarsvakantie op zaterdag 11 maart. We wensen iedereen heel veel succes en kijken uit naar foto's van de traditionele kampioensprongen in de sloot. 

Dominant hockey
Voor de coaches van alle jeugdteams wordt ook voor de laatste periode van de veldcompetitie een avond dominant hockeyen georganiseerd. De speelwijze en leerdoelen staan centraal. Voor de E en F jeugd staat de avond gepland op dinsdagavond 7 maart. Voor de ABCD jeugd wordt de avond georganiseerd op maandag 13 maart. Beide avonden beginnen om 20.30 uur en zijn rond 22.00 uur afgelopen. We verwachten dat alle coaches aanwezig zijn.

Selectie volgend seizoen
Het is nog heel vroeg dus veel kunnen we er ook nog niet over zeggen. Wel wordt er al volop nagedacht en voorbereid hoe we de selecties voor het volgend seizoen nog weer beter kunnen laten verlopen. In april komt er op de site uitgebreid aandacht voor, dus nog heel even geduld.

Shootout competitie
Ook dit jaar doen we als RHC weer mee met de shootout competitie. Wanneer is nog niet exact bekend, maar je kunt natuurlijk alvast beginnen met oefenen, zowel als keeper als als speler. Binnenkort meer over deze competitie op de website. 

Jeugdkamp
Traditiegetrouw is er ook dit jaar weer een kamp voor de jeugd. Jeugdleden vanaf de 1e jaars E mogen zich voor het kamp inschrijven. Het kamp is net als andere jaren tijdens Pinksteren, dit jaar van zaterdag 3 juni tot en met maandag 5 juni. Houd de agenda dus vrij. Meer informatie over het kamp en de inschrijving binnenkort op de website. 

Vreemde speelzaterdagen
Zaterdag 6 mei en zaterdag 27 mei zijn speelzaterdagen deze competitie. 6 mei is de laatste zaterdag van de meivakantie en zaterdag 27 mei is de zaterdag na Hemelvaart. 

Tot zover mededelingen vanuit de technische en (jongste) jeugdcommisie. We zien jullie graag weer allemaal op het veld en wensen jullie veel plezier bij jullie wedstrijden.