4 oktober 2024
Waarom trainen als je ook een wedstrijd tegen Zuid-Afrika kan spelen?
Maandagavond mochten wij een Zuid-Afrikaans hockeyteam verwelkomen. Ze zijn voor 10 dagen in Nederland om te hockeyen.

Eerst hebben we met zn allen gegeten. Na een voorstelrondje waarin je vertelde hoe je heette, hoe oud je bent en wat je hobby's zijn (verrassend genoeg was dat bij bijna iedereen hockey), kwam iedereen een beetje los. Er werd gezellig gepraat, gelachen en de sfeer zat er goed in. Ook kregen we nog een super schattig beertje met hun tenue aan en een kaart waar DANKIE opstond.

Daarna was het tijd voor de wedstrijd. Na een korte voorbespreking en warmlopen, begonnen we om 19.00 u met de wedstrijd.
Als snel was duidelijk dat wij de overheersende ploeg waren. Na een 'oke' 1e helft, gingen we met een 3-0 voorsprong de rust in.
We speelden prima, maar we konden hier veel meer uithalen. Aangezien we zaterdag een laatste belangrijke wedstrijd hebben, moesten we dit gebruiken als goede training. En daar werd naar geluisterd. In de 2e helft viel het ene doelpunt na de ander. De een nog mooier dan de ander. Er werd goed gecombineerd en samengespeeld en dat resulteerde in een 11-0 overwinning!
Complimenten voor Zuid-Afrika! Ondanks de grote achterstand, bleven ze hockeyen. Ze vochten voor elke bal en gaven niet op! Dat was heel gaaf om te zien! Iets waar wij soms nog van kunnen leren!

Na de wedstrijd hebben we met zijn allen nog wat gedronken en gekletst. Het was heel gezellig.
Daarna was het tijd om afscheid te nemen. Ze moesten snel de bus weer in vanwege een strakke planning, dus konden ze helaas niet langer blijven.

Het was een hele gezellig avond! We hebben een goede wedstrijd gespeeld en leuke meiden ontmoet!!