MD1 naar Subtop

26 november 2024
In een bloedstollende wedstrijd heeft Rijswijk MD1 na een 2-0 overwinning op Ring Pass  MD 1 zaterdagmiddag de subtop bereikt.

De opdracht vooraf was duidelijk, er moest gewonnen worden van de Delftse ploeg die zich gesteund zag door een grote schare meegereisde supporters. Ring Pass had alle wedstrijden tot nu toe gewonnen met ruimere cijfers dan Rijswijk MD1. En alles dat Delft was, ging toch een beetje uit van een winstscenario. Het liep anders.

Binnen de minuut was er een vlijmscherpe aanval van Rijswijk die prachtig werd afgerond en de toon was gezet. Met flitsende aanvallen kwam Rijswijk in de eerste tien minuten een aantal keren vrij voor de goal echter wilde de bal er niet in. Het resterende deel van de eerste helft had Ring Pass misschien meer balbezit, Rijswijk bleef echter gevaarlijker en het stond als een huis. Duels werden gewonnen en er werd voor elkaar gestreden zoals het hoort in een wedstrijd om de titel. Keeper, achterhoede, middenveld en voorhoede, het was een geoliede machine die geen krimp gaf. 1-0 was de ruststand en in de tweede helft deed Rijswijk er een schepje bovenop. Nog feller werden de duels aangegaan en Rijswijk kreeg een flink aantal kansen om de score verder op te voeren, maar schoot pas 5 minuten voor tijd de verlossende en op dat moment verdiende 2-0 tegen de plank. Het had nog meer kunnen worden maar dat had teveel van het goede geweest.

En zo lukte nu wel wat in de 1e voorcompetitie net niet lukte. Rijswijk MD1 zien we na de zaalcompetitie terug in de subtop en dat is naast leuk ook vast heel leerzaam.