1 juni trainersclinic olv 2 toppers!!

TC
19 mei 2023
Update 20 mei: De trainersclinic van 1 juni krijgt een extra gave impuls. We hebben twee toptrainers voor deze afsluitende clinic vastgelegd. Remco Hartgers kennen jullie van de twee voorgaande clinics. Daarnaast komt Timmo Kranstauber, Hoofdklasse HC Rotterdam.
Met Remco Hartgers is de oefenstof voor de clinic afgestemd en het beloofd echt een feestje te worden. Terecht, want trainers verdienen het na een seizoen hard te werken, ook iets gaafs terug te krijgen en ... beter te worden.


Remco Hartgers

Onder andere:
- Nationaal Hockey Coach, Swiss Hockey
- Nationaal Hockey Coach, Field Hockey Canada
- Hoofd Opleidingen coaches and trainers, KNHB
- Nationaal Hockey coach, Hockey Association of Zimbabwe
- Hoofdcoach Rotterdam Dames 1

 


Timmo Kranstauber

Quote Timmo: 'Ik vind het heel leuk en wil graag meedoen aan de trainersclinic bij Rijswijk. Ik weet alleen pas dit weekend of ik met HC Rotterdam een derde wedstrijd moet spelen om het landskampioenschap op 2 juni. In dat geval weet ik niet of ik 1 juni vrij ben'.

Noot HC: ' Het allerbeste (hockey) excuus om eventueel niet aanwezig te kunnen zijn. Als hij niet kan, zorgen we uiteraard voor vervanging'.

 

 
Op 1 juni, de laatste zaterdag van de competitie jeugdelftallen, sluiten we dus af met een trainersclinic voor alle trainers DCBA, senioren trainers en hoofdtrainers. Deze derde en laatste trainersclinic van het seizoen staat wederom onderleiding van Remco Hartgers, succes verzekerd dus! Het onderwerp: spel- en wedstrijdvormen. Onderwerpen die je heel goed kunt gebruiken bij de afsluiting van dit seizoen en juist ook de voorbereiding op het volgende seizoen. We sluiten de clinic af met een borrel en een lekkere maaltijd. Ook stellen we de trainers van hetvolgend seizoen voor die we op dat moment hebben vastgelegden tekenen we de contracten. Een feestelijk moment dus!

 

Wat hebben we de afgelopen twee clinics beleefd en waar gaan we mee verder?

1

Zorg dat je een oefening binnen 30-60 seconden uitlegt. Zet de spelers eerst neer bij de pylonen. Doe het voor of laat het voordoen terwijl je de oefening verbaal uitlegt (Plaatje+Praatje=Daadje);

2

Na circa 2 minuten, als alle spelers de oefening hebben ervaren, leg je 1 of 2 accenten uit: HOE wil je het hebben (en WAAROM);

3

Zorg dat de oefening wedstrijdsituatief is; dat het op die wijze ook in de wedstrijd voor komt;

4

Zorg dat het leuk is en leuk blijft: FUN. Zappen is een goed middel: de oefening uitbreiden zodat het een andere oefening lijkt;

5

Jij bent de (enter)trainer, stimuleer de spelers om het goed te doen door zelf enthousiast en positief te zijn (af en toe op je kop staan helpt!!!);

6

De training moet intensief zijn: Met een rood hoofd het veld af, denk aan de 888;

7

Opbouw trainingen: klik hier;

8

Tien tips voor de trainer: klik hier.


Uitnodiging trainers clinic

Wat:

Trainersclinic

Onderwerp:

Spel- en wedstrijdvormen

Wanneer:

Zaterdag 1 juni 2013

Tijd:

17.30 - 19.00 uur

Waar:

RHC veld, trainingskleding vereist

Voor wie:

Trainers van DCBA, senioren en hoofdtrainers (huidig en volgend seizoen)

Door wie:

Remco Hartgers


Trainers ontvangen ook per mail een uitnodiging.

 

De trainersclinic kent een verplichtend karakter. Afmelden met reden kan alleen bij [email protected].

 

Uiteraard zijn coaches, spelers en trainers (van andere teams) van harte uitgenodigd de clinic vanaf de zijlijn te volgen.

 

NB1: Op dat zelfde moment is er een borrel ter afsluiting van het seizoen. Na de trainersclinic haken wij daar uiteraard op aan.

NB2: Op zondag 2 juni is er ook een afsluitende borrel tijdens het thé dansant van Heren 2, weest welkom!


Iedere speler komt met een rood hoofd het veld af
en straalt uit te balen dat het alweer voorbij is

Met sportieve groet,

Ivo Caminada
HockeyCommissie

[email protected]
Bekijk ook de webpagina HockeyCommissie