Van de voorzitter: Voor ‘t echie

14 september 2024

Na een lange warme zomer, gevolgd door oefenwedstrijdjes en trainingen, is afgelopen weekend de competitie weer begonnen. We mochten afgelopen zaterdag en zondag weer ‘voor ’t echie’. De wisselende resultaten roepen bij mij de vraag op ‘waren we er ook echt klaar voor?’ 

Laat ik het bij mezelf en mijn eigen wedstrijd houden. Tegen de iets minder oude mannen van Ring Pass had ik na afloop van de wedstrijd het gevoel dat ik vroeger met kinkkeren ook wel had. Als ik iets te snel had geaccepteerd om ‘voor ’t echie’ te spelen en dat dan altijd - een zak met mooie glanzende superbonken en allesies lichter - eindigde in een sip gezicht. Daar was zondag gelukkig geen sprake van. Zoals altijd was het na afloop van de wedstrijd beregezellig en de nog verse nederlaag snel vergeten. Begrijp me niet verkeerd, ik win ook liever dan dat ik verlies. Maar het draait toch vooral om plezier in het hockeyen, zowel binnen als buiten de lijnen. Het bier en de bitterballen maakten natuurlijk een hoop goed en bovendien, thuis pakken we ze. 

 

Mooie initiatieven op een mooie club

De Rijswijksche Hockey Club is een toegankelijke, gezellige en sportieve hockeyvereniging waar we met elkaar betrokken zijn, zowel binnen als buiten het veld. 

Ik zag de aflopen periode veel mooie initiatieven die dit onderstrepen. Zoals de trainerscursus voor ouders van onze Jongste Jeugd. Opgezet door de Jongste Jeugd Commissie om het tekort aan trainers bij de Jongste Jeugd op te vangen. Door ouders hockeyvaardigheden bij te brengen en ze daarna in te zetten als trainer. Voor de zomer ging een eerste groep van 20 belangstellenden van start. Inmiddels is er al een tweede groep enthousiaste trainers in spe begonnen.

Ook de opfrisbeurt van het clubhuis is een mooi voorbeeld dat een goed idee, ontstaan op het terras, met de bundeling van de krachten van een aantal enthousiaste leden tot een mooi resultaat kan leiden. Want zeg nou eerlijk, het ziet er toch prachtig uit. Wat een andere indeling en een likje verf niet kan doen zeg. En let op mijn woorden de entresol wordt dit seizoen ‘the place to be’. Alhoewel het terras met gezelligheid-injectie door extra banken en verlichting ook een goede kanshebber is. Petje af voor alle initiatiefnemers.

 

WIJ RHC

Het zijn mooie initiatieven waarvan ik hoop dat er nog veel meer zullen volgen. In ons 88stelevensjaar is het voor de Rijswijksche Hockey Club meer dan ooit zaak dat we er samen de schouders onder blijven zetten; WIJ RHC. Neemt u van mij aan er is genoeg te doen op RHC en er is ook heel veel mogelijk op RHC zoals bovenstaande twee voorbeelden onderstrepen. Daarom ben ik er ook zo blij mee. 
Het is mooi om te zien dat we met elkaar betrokken zijn bij onze club. Dat we er iets voor willen doen om die toegankelijke, gezellige sportieve hockeyvereniging te zijn en blijven én om het nog beter te maken. Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken. Onze hockeyclub waar wij zelf, of onze kinderen, onze wedstrijden spelen, trainen en ontspannen, wordt draaiende gehouden door vrijwilligers. Natuurlijk zijn er een paar verplichtingen, denk aan de bar- en rijdiensten. Voor spelers vanaf de B-jeugd komt daar het fluiten van wedstrijden bij. Maar veel werk gebeurt achter de schermen door onze vrijwilligers: de trainers en coaches, de mensen in commissies en het bestuur zijn hier voorbeelden van. Ik ben heel erg blij met al die vrijwilligers.

Tegelijkertijd hebben we aardig wat vacatures voor die vrijwilligerstaken. Die lopen uiteen van barondersteuner tot ambassadeur sportiviteit en respect en van theedoekenwasser tot coördinator communicatie en tot bestuurslid Organisatie. Ik roep jullie allemaal op te kijken of er een vacature bij zit die je ziet zitten; en neem dan ook contact op. Vrijwilliger zijn bij onze club is een leuke en gezellige bezigheid.En samen zorgen we ervoor dat RHC die mooie club is en blijft.

https://www.rijswijkschehc.nl/site/default.asp?option=2502&stcname=RHC_vacatures   

 

Thé-Dansant

Ondertussen staat er al weer een nieuw competitieweekend voor de deur. Een weekend met nieuwe ronde, nieuwe kansen. Kansen om de nederlaag van vorige week goed te maken, kansen om de volle winst te pakken. Het wordt een weekend met veel gezelligheid. Zo raad ik je aan zondag naar de club te komen. De opening van het seizoen 18-19 wordt gevierd met een Thé-Dansant georganiseerd door de brothers van Veteranen B. Na de thuiswedstrijden van Dames 1 en Heren 1 gaat het dak er af met de Haagse Blues formatie Hollands Blauw. Dit mag je natuurlijk niet missen.

Kom langs. Kom kijken naar Dames 1 en Heren 1. Borrel mee, doe een dansje of twee en proost met mij op de start van seizoen 1819. Ook al zijn we vorig weekend al voor ’t echie begonnen, we doen het stiekem nog een keer over.

 

Met sportieve groet,

Tom van Essenberg

Voorzitter RHC

 

Voor in de agenda:

Zondag 16 september a.s. T-Dansant

Vrijdag 28 september Financiële ALV

Per direct: kijken bij de vacatures