Wij zoeken jou!

29 november 2024

Onze hockeyclub waar wij zelf, of onze kinderen, onze wedstrijden spelen, trainen en ontspannen, wordt draaiende gehouden door vrijwilligers. Natuurlijk zijn er een paar verplichtingen, denk aan de bar- en rijdiensten. Voor kinderen vanaf de B-lijn komt daar het fluiten van wedstrijden bij. Maar veel werk gebeurt achter de schermen door onze vrijwilligers: de trainers en coaches, de mensen in commissies en het bestuur zijn hier voorbeelden van. Vrijwilliger zijn bij onze club is een leuke en gezellige bezigheid. 

Kijk hieronder eens of er een taak bij zit die je ziet zitten en neem contact op. Wil je je liever niet voor een langere tijd vastleggen en je meer van de ‘projectjes’? Laat even weten bij Tom van Essenberg of mail naar [email protected], want we kunnen echt alle hulp gebruiken! 


Naar wie zijn we ook zoek? Naar jou!! Je hoeft hiervoor echt niet al heel veel ervaring te hebben of al jaren op de club rondlopen. We kunnen de hulp van iedereen gebruiken! 

 

Barcommissie 

Hulp in de Barcommissie 
Natuurlijk draait het bij RHC om hockey, maar zonder de barcie geen drankjes of hapjes bij ons op de club. Wil jij daarbij helpen? Er zijn verschillende taken waar we hulp kunnen gebruiken: inkoop, indeling barondersteuners, voorraadbeheer en zo maar wat handjes en inzet. 


We zijn niet zo van het vergaderen, maar van het aanpakken. Jij ook en zin om mee te doen? Mail even naar [email protected] of spreek één van ons aan. 


Barondersteuners 
De barcie is altijd op zoek naar enkele enthousiaste ouders, die een aantal keer per jaar tijdens de weekenden barondersteuner willen zijn. Als barondersteuner weet je net even iets meer dan de ouders die bardienst hebben; je staat ze bij en zorgt dat de bardienst goed verloopt. Meestal is dat als je eigen kind thuis speelt of traint bij de Benjamins of Kabouters (zondagochtenden). 

Belasting: een aantal keer per seizoen - 2 uur per dienst 
Als je wilt kijken of je dit leuk vindt, kun je natuurlijk ook een keertje meedraaien.  
 

Inruimen Sligro/Bavaria leveringen 
Wil jij helpen om regelmatig de leveringen van Bavaria (op donderdagen) en via Sligro (op de vrijdagen) op- en in te ruimen? Superfijn als dit tijdig gebeurt zodat de boel steeds op orde is. Zou jij dit op de donderdag en/of de vrijdag willen doen?  
 
Belasting: 1 p/wk 

 

Communicatiecommissie 

Coördinator Communicatiecommissie 

Voor de Communicatiecommissie zijn we op zoek naar een coördinator. De Communicatiecie helpt de vereniging bij de communicatie voor en door de leden, het bestuur en de commissies. Daarnaast regelt de communicatiecie de externe communicatie en andere PR-gerelateerde zaken van de vereniging in opdracht van het bestuur.  
Samen met de commissie bepaal je de communicatiekalender en zorg je voor juiste en tijdige communicatie via o.a. de website, RHC app en onze social media. 
 
Belasting: 1 à 2 uur p/wk 
Meer informatie via [email protected] 


 

Fotograaf / fotografen 
Je vindt fotograferen leuk, hebt een mooi toestel en een grote lens (of niet). En je houdt van hockey en RHC. Dat wil je dus vastleggen voor de eeuwigheid. Schiet af en toe wat leuke foto’s en stuur ze op naar de redactie. Of ga een dag los op een toernooi. Of maak mooie plaatjes van de vrijwilligers en trainers voor in het organisatieschema 
 
Belasting: weinig - een paar keer per seizoen. 
Heb je zin om af en toe wat te schieten, dan horen we graag van je!  
Mailen kun je naar [email protected]. 

 

Evenementen 

Hulp bij evenementencommissie 
De opzet van de eefcie is onlangs veranderd, waarbij de evenementen niet per sé door de eefcie georganiseerd worden, maar door de leden en ouders van onze jeugdleden. De eefcie heeft hier dan een leidende taak in. Denk bijvoorbeeld aan de manier zoals het kerstgala of de TD’s nu elke keer door een ander team georganiseerd worden. 

  

Organiseren van JJ-evenementen 

Ook de JJ-cie heeft bovengenoemde manier van evenementen afgelopen seizoen met succes ontdekt: zowel het Sint- als het CDE-nieuwjaarsdiner en het lentefeest werden, door ouders georganiseerd. Hierbij kun je de ouders van de deelnemende kinderen uiteraard vragen om op het evenement zelf te helpen.  
 
Belasting: weinig - een paar keer per seizoen, net voor het evenement wat meer natuurlijk. 
Informatie via [email protected] om te horen hoe leuk het echt is. Hockey 

Coach JB3 
Door een spelerswissel tussen JB2 en JB3 zijn vanzelfsprekend ook de ouders meegewisseld en daar zit nu net ook de coach van JB3 bij. Dit leuke team heeft nu geen coach en misschien ben jij dit wel. 
 

Belasting: iedere zaalwedstrijd in de zaal en hierna op het veld 

Om je aan te melden kun je Remco van Oyen even aanspreken of mailen. 

 

Lijncoördinator Trimhockey 
Er gebeurt van alles bij de trimmers van RHC: er wordt op de maan- en woensdagavonden actief getraind en een heuse competitie gespeeld. Om één en ander soepel te laten verlopen kan de Seniorencommissie wel een lijncoördinator gebruiken. In overleg met de voorzitter van de Seniorencie zorg je dat de ongeveer tachtig trimmers van Rijswijk elke week tevreden hun balletje kunnen slaan en drankje kunnen drinken. 
 
Belasting: ong 1 u/wk - aan begin/eind van het seizoen iets meer 
Om je aan te melden kun je Remco van Oyen even aanspreken of mailen. 

 
 

Sponsorcommissie 

Leden van de sponsorcommissie 

De sponsorcommissie is druk bezig met het realiseren van de broodnodige sponsorinkomsten voor onze club en is op zoek naar meerdere enthousiaste (ouders van) leden die kunnen helpen met: 

- de administratie van de sponsorcommissie; 

- het zoeken naar nieuwe sponsoren; 

- het onderhouden van de huidige sponsoren; 

- het organiseren van sponsoractiviteiten. 

De Sponsorcie treedt op als vertegenwoordiger van het bestuur en werkt volgens vastgestelde procedures en huisstijl. Er zijn mogelijkheden als Hoofdsponsor, Teamsponsor, Kleding-, Project- of Bordsponsor. Natuurlijk is het ook mogelijk om te sponsoren via de website. Verder beheert de sponsorcommissie ook de contacten met De Vrienden van Rijswijk. 

 
Belasting: 3 of 4 uur per maand - een paar keer per seizoen. Dus: maandelijks vergaderen en een aantal acties uitvoeren.  
Mocht je interesse hebben spreek dan een lid van de sponsorcommissie aan of mail naar [email protected]. 

 

Sportiviteit & Respect 

Ambassadeurs Sportiviteit & Respect 

Bij RHC streven we naar het met plezier hockeyen voor iedereen. We handelen vanuit verantwoordelijkheid, sportiviteit, betrokkenheid en zorg voor elkaar, zodat we samen nog beter worden, zowel binnen als buiten het veld. Het is en blijft belangrijk om sportief en respectvol met elkaar om te gaan. Dit geldt voor leden, ouders, begeleiders, trainers, tegenstanders, kortom voor iedereen. We zijn op zoek naar ambassadeurs die Sportiviteit en Respect verder op de kaart willen zetten bij RHC. 

Als ambassadeur S&R draag je zorg voor het bedenken en uitvoeren van activiteiten en campagnes die de sportiviteit en het respect zowel binnen als buiten de velden bewaakt en vergroot. Je neemt initiatieven en draagt de boodschap uit.  
 
Belasting: 2 uur p/mnd?? (omdat dit een nieuwe functie betreft, is dit nog niet duidelijk aan te geven) 

Als je interesse hebt, meld je dan aan bij [email protected] 

 

Toernooien 

Hulp bij de Jongste Jeugd Slotdag en het Benjaminstoernooi 

Voor de organisatie van het voormalige Feest en Beest toernooi in juni. zoeken we altijd enthousiaste ouders die dit willen helpen organiseren. De toernooicie dit dit afgelopen keer heel succesvol heeft georganiseerd, kan altijd hulp gebruiken.  
 
Belasting: 1 of 2 uur/wk (de week voor het toernooi wellicht wat meer) 
Aanmelden kan via [email protected] of spreek Simone Katier even aan. 

  

De Toernooi-cie zoekt jou! 
Dé trots van RHC zijn de jeugdtoernooien voor C/D-jeugd die eind juni/begin juli gehouden worden. In de regio (en ver daarbuiten) staan deze bekend als gezellig, goed verzorgd en groots en grappig. Een geoliede machine, maar dat wil niet zeggen dat hulp niet welkom is. Dus: wil je helpen op de toernooidagen zelf of al in de voorbereiding? Neem dan even contact op. 
 
Belasting: 1 à 2 uur/wk - net voor de toernooien iets meer 
Informatie [email protected] neem even contact op met Krista Vink. 

 
 

Overig 

EHBO-commissie 

De EHBO-commissie houdt zich bezig met de fysieke gezondheid van leden en gasten. Coaches en trainers krijgen informatie over het omgaan met medische incidenten en het voorkomen van blessures. Hierdoor kunnen zij snel en adequaat reageren. De EHBO-commissie controleert verder de EHBO-artikelen voor kleine verwondingen en blessures, die bij de bar wordt beheerd en de AED in ons clubhuis. 

Ook treed je op als contactpersoon medische zaken richting KNHB.  
Heb je een medische achtergrond of vind je het leuk om betrokken te zijn bij de gezondheid van onze leden? Meld je dan aan voor de EHBO-commissie. 

 
Belasting: niet meer dan 1 uur p/wk?, veel meer zal het niet zijn 
Voor meer informatie kun je mailen kun je naar [email protected] 

 

Organiseren van de Tweedehands kledingbeurs 

Aan het begin van het hockeyseizoen wordt de tweedehands kledingbeurs georganiseerd. Degenen die dit afgelopen jaren met succes hebben georganiseerd, hebben aangegeven er mee te stoppen, dus zijn we op zoek naar 2 of 3 andere enthousiastelingen. 
Wil jij helpen? We horen het graag, want er blijkt toch altijd vraag te zijn naar tweedehands tenues en sportkleding. 

 
Belasting: een paar uur voor de beurs  
Voor meer informatie kun je mailen kun je naar [email protected], ook om je aan te melden. 

 
 

Onze vereniging draait voornamelijk op vrijwilligers, dus ieders hulp is welkom!