Bondscoach op Trainerscafé 9 maart

TC
5 maart 2024
RHC organiseert op zaterdagavond 9 maart om 17:30 uur het derde RHC Trainerscafé van het seizoen. We hebben hiervoor twee topsprekers gestrikt en deze gaan het hebben over het hockeyen zonder de bal.

De eerste gastspreker is Steven van Tijn, bondscoach van het Nederlandse opleidingsteam en trainer van Kampong Dames 1. Hij zal uitleggen hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw spelers om zich heen gaan kijken, ruimte gaan maken en zonder de bal de juiste loopacties maken.

De tweede gastspreker is onze eigen Rick de Ridder. Hij zal aan de hand van voorbeelden van ons eigen MA1 laten zien wat zijn ideeën over 'hockeyen zonder de bal' zijn, en hoe dit wordt getraind en toegepast in de wedstrijd bij MA1.
Na deze presentaties kunnen we mooi de vergelijking maken en de overeenkomsten bespreken, zodat we de principes van het positiespel écht kunnen leren kennen.

Uiteraard sluiten we de avond af met een hapje en een drankje en staat Wie is de Mol aan om 20.30 uur.
Ben je trainer, coach of extreem geïnteresseerd in hoe we hockeyen op de Rijswijksche Hockey Club?
Hou 9 maart dan in ieder geval vrij en meld je voor de zekerheid nog aan via technischecommissie@ rijswijkschehc.nl.foto gemaakt door Koen Suyk