Update 31-5 TM en Specialisten

TC
31 mei 2024

Zoals aangegeven zijn we druk bezig trainers voor het volgende seizoen te benaderen en vast te leggen. We hebben afgelopen weken veel trainers benaderd en vastgelegd. We doen dit zorgvuldig en doordacht. De komende weken zullen we ook andere leden van het trainersgilde volgend seizoen aan je voorstellen.


 

Geert Dickhoff, wedstrijd en spelvormen

We hebben Geert al voorgesteld als Hoofdtrainer JE tweede jaar en trainer-coach Jongens A1. Daarnaast, of het niet genoeg is, zal Geert specialiseten trainer zijn wedstrijd- en spelvormen. Dit onderwerp is zo gevarieerd dat er oefenstof te over is. We zijn blij dat Geert als speler Heren 1 en HT3 trainer zijn kennis in breed verband wil delen.


 


29-5-2013 | Binnenkort zijn we in het bezit van een ballenkanon. Een heel nuttig middel om juist voor speciale technieken te gebruiken. Denk aan keeperstraining, spitsentraining, ontvangen van hoge ballen, en veel meer. Tegelijkertijd een hulpmiddel waar we heel verstandig en veilig mee om moeten gaan.

 

Het gebruik van de ballenkanon is vanaf volgend seizoen aan te vragen via [email protected]. Het ballenkanon wordt alleen uitgeleend als gebruik en veiligheid is geborgd door verantwoordelijk trainer.

Een mooie aanwinst voor onze vereniging waar we veel plezier van gaan beleven.

 


25-5-2013 | Zoals aangegeven zijn we druk bezig trainers voor het volgende seizoen te benaderen en vast te leggen. We hebben afgelopen weken veel trainers benaderd en vastgelegd. We doen dit zorgvuldig en doordacht. De komende weken zullen we ook andere leden van het trainersgilde volgend seizoen aan je voorstellen.


Joost van Nes, omschakelen
Joost is een ervaren en gediplomeerde trainer. Hij speelt in Heren 1 en geeft training bij HDM. Joost heeft uitgesproken hockey-ideeen en weet dit goed over te brengen op spelers. We zijn dan ook heel verheugd dat Joost op afroep van trainers ABC 'in te huren is' voor het onderwerp omschakelen.
Chris Rutte, de flats
Chris is oud-speler van Heren 1 en 2 en speelt dit jaar in het kampioeneteam Heren 5. Het sterke wapen van Chris is de flats. Daarom ook heel mooi dat Chris zijn hulp aan trainers heeft aangeboden na het lezen van onze bijdragen over specialisten trainers. Maak gebruik van zijn kennis en kunde!
 


23-5-2013 | Zoals aangegeven zijn we druk bezig trainers voor het volgende seizoen te benaderen en vast te leggen. We hebben afgelopen weken veel trainers benaderd en vastgelegd. We doen dit zorgvuldig en doordacht. De komende weken zullen we ook andere leden van het trainersgilde volgend seizoen aan je voorstellen.

 

Nu is het de beurt aan de trainingsmanager en specialisten trainers. We zijn heel blij met deze mooie lijst ervaren trainers en vooral enthousiaste hockeyleden. Voor een aantal van hen is onderstaande functie niet de enige trainersfunctie die ze volgend seizoen gaan bekleden.

 

We hebben voor volgend seizoen een aantal specialisten trainers vastgelegd. Zij kunnen op afroep van trainers van de senioren en CBA-jeugd 'ingehuurd’ worden. Elke trainer heeft zijn sterke en minder sterke punten. Je kunt niet elk trainingsonderwerp tot in de finesse beheersen. Vandaar dat we een aantal onderwerpen hebben benoemd waarbij we trainers extra willen ondersteunen. Dit naast de oefenstof die we in Hockey Academy aanbieden aan alle trainers. De specialisten trainers zijn op afroep beschikbaar en op aanvraag via de TrainingsManager ([email protected]).

 

Remco van Oyen, Trainingsmanager RHC

Remco is 10 jaar lid, speelt in de veteranen, is gediplomeerd trainer en we kennen hem nog zeker als trainer-coach van Heren 1 dat promoveerde naar de 2e klasse. Dit seizoen geeft hij training aan MA1 en Dames 2, daarnaast vervult hij de (nieuwe) functie van trainingsmanager. Een belangrijke verantwoordelijkheid die twee hoofdtaken dient: oefenstof aanbieden aan de jongste jeugd en het begeleiden van trainers. Vanaf volgend seizoen zal ook de D-jeugd vaste oefenstof aangeboden krijgen van de trainersmanager. Remco: 'het is een hele uitdaging: elke week minimaal 6 trainingen uitgewerkt aanbieden aan de trainers jongste jeugd, meedenken in het hockeybeleid, trainers begeleiden en training geven. We hebben dit seizoen heel veel kunnen zaaien, nu komt het oogsten! Ik heb zin in volgend seizoen'.

 

Wietske Teunissen, Verdedigende technieken

Wietske speelt bij Leiden D1, 1e klasse play offs, en geeft training aan ons MC1. Wietske is een enthousiaste en gedreven hockeyer die als trainer de spelers echt beter wil maken. Daarnaast ademt en leeft ze hockey. Voor de RHC is Wietske een zeer gewaardeerde trainer. Om studie en hockeyredenen gaat het Wietske niet lukken in te kunnen schrijven als full-time trainer. Daarom zijn we heel blij dat zij dit onderwerp aan wilt pakken en vol enthousiasme neer gaat zetten. Wietske:’gaaf dat ik de kans krijg, ondanks mijn drukke agenda, om een mooie trainersrol binnen Rijswijk te mogen oppakken’.

 

Alexander Beukers, Strafcorner en sleep

Alex heeft het trainersvak voor korte tijd de afgelopen seizoenen even aan de wilgen gehangen. Hij is gediplomeerd trainer en oud speler van Heren 1. Onze 'sleepkoning' gaat volgend seizoen JB1 trainen en daarnaast wordt (is) hij onze specialist in de strafcorner (aanvallend/verdedigend) en sleeppush. Alex heeft uitgesproken ideeën en plannen. In zijn plannen past ook dat hij coaches wil bijscholen juist op de strafcorner. We zijn heel blij dat Alex zijn ervaring, drive en vakmanschap voor JB1 gaat inzetten.


 

Bardon Madlener, Channeling

Bardon, speler van H2 (voorheen meer dan 10 jaar H1) is 30 jaar lid en gediplomeerd HT3 trainer. Bardon is ontzettend begaan met het hockeyspel en heeft uitgesproken hockeyideeën.We zijn dan ook erg blij dat Bardon zijn kennis en ervaring wil delen met trainers en spelers. Zijn onderwerp channeling (tactisch verdedigen) is bij hem in goede handen. Bardon: ‘wat gaaf dat ik dit onderwerp mag aanpakken, ik ga me er goed op voorbereiden en heb al heel concrete ideeën’.


 

Dennis van Toorn, Kracht en coördinatie

Dennis is een bekende binnen Rijswijk, loopt een aantal jaar rond binnen onze vereniging en heeft zich naast breedte trainer en coach enorm ontwikkeld binnen de hockeysport op het gebied van kracht en coördinatie training. Dennis komt uit een andere sport American Football (speler/coach). Hij brengt daarmee nieuwe ideeën, denkbeelden en ervaring mee die we binnen onze vereniging heel goed kunnen gebruiken. Het afgelopen jaar heeft hij (op afroep) kracht en coördinatie trainingen gegeven aan diverse teams waaronder H1 en D1. Deze worden enthousiast ontvangen, reden voor ons om zeker met Dennis ook volgend seizoen door te willen gaan.

 

Oscar Reiche, Coaching Jongste Jeugd

Oscar hebben we ook al voorgesteld als trainer-coach van MD1. Daarnaast is hij HClid. Of dat allemaal nog niet genoeg is heeft Oscar afgelopen seizoen twee professioneel en goed inhoudelijke coachavonden georganiseerd. De reacties waren heel positief en enthousiast. Reden om ook volgend seizoen hiermee door te willen gaan. We zijn verheugd dat Oscar zijn kennis en ervaring ook met coaches wil delen.

 Wederom een lijst met namen en hockeyfuncties waar we als Rijswijk trots op mogen zijn. In een volgende uitgave stellen we een volgende groep trainers voor.

 

We hebben nog meer onderwerpen die we aan specialisten trainers willen toebedelen. Denk aan:

-

Spitsen;

-

Individuele techniek;

-

Tactisch coachen;

-

Spel en wedstrijdvormen;

-

Loopscholing;

-

Keepers

-

….

 

Heb je interesse om op afroep één van deze onderwerpen op te pakken? Stuur dan een mail naar [email protected]. Wij gaan dan zeker met je in gesprek.

 

Met sportieve groet,

Ivo Caminada
HockeyCommissie

[email protected]
Bekijk ook de webpagina HockeyCommissie