Nieuw RHC-Koning(in) Foto's!

27 mei 2024

Afgelopen zondag zijn de Shoot-out-kampioenschappen op de Rijswijksche Hockey Club gehouden. Winnaars streden voor eeuwige roem en mogen zich dit jaar Koning(in) of Prins(es) noemen. En een zestal jongens en meisjes mogen RHC vertegenwoordigen bij de Nationale shoot-out competitie.


Een shoot-out bij hockey lijkt op een strafballenkampioenschap. De speler krijgt 8 seconde de tijd om de keeper te passeren en te scoren. Het lijkt makkelijker dan het is, maar de keeper hebben net zoveel kans als de speler en daarmee is het zenuwslopend.

De kampioenschappen werden afgetrapt met een clinic van prof-hockeyers. Pro’s die ooit bij RHC zijn begonnen en nu bij de landelijke top horen. Van HDM hadden we Pien van Nes (Dames 1), Cédric de Gier (JB1), Bart Pronk (JC1), van Klein Zwitserland Pascal van Lingen (JA1) en van Rijswijk Heren 1 Joost van Nes en Sebastiaan Boone. Met de clinic kregen de spelers en keeper nog wat extra tips & tricks aangeleerd.


In drie poules werd de competitie gespeeld en tot drie keer toe was er een sudden death reeks nodig om een winnaar te kiezen. De winnaars: Koning Casper Neijzen, Koningin Britt Hilbelink, Keeperkoning Daan van der Werff, Keeperkoningin Jessey Rosenthal, Prins Alexander Kamerling, Keeperprins Ruben de Hosson, Keeperprinses Joëlle Dekker. Samen met runner-ups: Derek Neijzen en Lotte Dekker mogen de Koningen en Koninginnen RHC vertegenwoordigen bij de Nationale competitie t/m 17 jaar op 2 juni bij HC Rotterdam, 10.00 - 14.00 uur.Uitleg bij "mijn album"
Klik rechts op de foto en je krijgt 'm groter te zien in het midden. Wil je de foto downloaden, klik dan nogmaals op de grote foto in het midden. Je moet je hiervoor wel aanmelden (gratis). Je krijgt dan het volledige bestand te zien en kan dat met de rechter muisknop downloaden ('bestand opslaan als').

Foto's 26 mei 2013 Shoot-outs: Klik hier