Gert Jan vrijwilliger van de maand

11 februari 2024
Gert Jan is vrijwilliger van de maand februari!

Sinds deze zomer hangt er een prachtige wall of fame op RHC.

Zoals jullie hebben kunnen lezen was onze vijfde vrijwilliger Madelon Gabler.
Madelon heeft Gert Jan genomineerd als vrijwilliger van de maand februari!

Het interview van Gert Jan is te lezen op de wall of fame!
Tevens deze maand ook op de website omdat niet iedereen het clubhuis zal bezoeken.

Zonder vrijwilligers geen RHC! Wij zijn trots op al onze vrijwilligers!
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik heet Gertjan Spuij
Ik ben 68 jaar oud.

Wat leuk dat ik vrijwilliger van de maand februari mag zijn. Ik ben Gertjan Spuij, 68 jaar oud, een vintage boomer uit 1951 dus. Naast mijn eigen RHC en een algemene sportverslaving deel ik met mijn vrouw Simone een passie voor lezen, cultuur, musea, theater en concertzalen. Door mijn zoons heb ik Hans Zimmer ontdekt, van wie ik al twee keer een live concert heb meegemaakt. Wij verzamelen Haagse School en aanverwante schilderijtjes en kunst. Sinds mijn pensioen in 2017 ben ik ook werkzaam als vrijwilliger in het mooiste museum van  Nederland, het Museum Panorama Mesdag. Daar doe ik rondleidingen in verschillende talen (tip: schiet mij eens aan voor een mooie VIP rondleiding). 


Ik woon na 40 jaar Rijswijk nu in het Statenkwartier (‘tussen twee vuren’, zou Youp zeggen), dichtbij de boulevard. Drie keer per week bestrijd ik daar de elementen en old age op de mooiste hardlooproute van Nederland. Bijna 45 jaar HAVO/VWO onderwijs Engels en CKV in Rijswijk (CSR) en Delft (CLD) leveren nu op dat ik steeds oud-leerlingen, hun kinderen en zelfs hun kleinkinderen tegenkom bij RHC en tegenstanders.


Onze drie zoons, Jonathan, Tobias en Daniel hebben fantastische jaren gehad  bij onze club. Tobias speelt bij H2 en Jonathan is inmiddels bondsscheidsrechter. Alle drie hebben ze vrienden voor het leven overgehouden aan RHC. Ik heb zelf alle stadia doorlopen, van enthousiaste rijvader, via (gedeeld) coachschap, tot en met leren fluiten. Nu kijk ik altijd naar het weekend uit. Heerlijk liefst twee wedstrijdjes fluiten met collega’s die ik al jaren ken. Met hen heb ik de CS+ opleiding van de KNHB gedaan, en daarna samen met Daan de Wild een cursus tot scheidsrechtersopleider. Nu help ik Madelon bij haar lastige klus in de arbitragecommissie. Daarnaast vormen Marjon de Koning en ik al enige jaren de Vertrouwenscommissie, beiden als Vertrouwens Contact Persoon. Kortom, RHC is echt een stuk van mijn leven geworden.


RHC drijft op fatsoen, respect, vertrouwen en heel veel inzet van vrijwilligers. De club heeft een heel fijne sfeer. Mooiste moment: elke zondagochtend al dat kleine grut dat daar getraind wordt door dat leger jongere en oudere trainers en begeleiders. Een ander hoogtepunt, zaalhockey, om te zien maar ook om te fluiten. Het was weer genieten met D2, de afgelopen keren. Zij zijn toch stiekum wel mijn favo team, samen met JA1. Leuk hockey, topsfeer.


Mijn keuze voor de volgende vrijwilliger van de maand is niet zo moeilijk:  al 26 jaar is hij voor mij Mr RHC. Ik heb hem zien dweilen, ook bloedplassen op het veld, WC papier vervangen, sleutels regelen, de keuken bestieren, feesten en kampen organiseren. Hij is coach, trainer, speler en een van de aardigste en laagdrempeligste mensen die ik ken. Als hij er een keertje niet is heb ik gelijk de neiging te vragen waarom. Kortom: Pim Koersen is mijn vrijwilliger van de volgende maand.