RHC Trainerscafé op 14 maart

TC
22 februari 2024
RHC organiseert op zaterdagavond 14 maart om 18:00 uur het vierde RHC Trainerscafé van dit seizoen. We duiken elke bijeenkomst de diepte in over één specifiek spelprincipe uit de RHC Speelwijze en deze keer gaat het over het initiatief pakken in niet balbezit. Een belangrijk onderdeel hiervan is het herkennen of je als speler of team druk gaat zetten, de bal begeleidt of juist het spel vertraagt.

We hebben hiervoor twee topsprekers gestrikt en deze gaan in detail vertellen hoe ze dit principe toepassen in hun teams. De eerste spreker is Ivar Knötschke. Hij is dit seizoen trainer/coach van hdm Dames 1 in de Hoofdklasse en heeft zojuist de tweede plek gehaald in het Europees Kampioenschap voor clubteams in de zaal. Robbert Groeneveld is de tweede gastspreker. Hij heeft afgelopen seizoen met Alphen heren 1 de Silver Cup gewonnen en staat nu na de promotie van afgelopen seizoen op een knappe 2e plek in de 1e klasse.

Zo hebben we twee toptrainers gestrikt van twee compleet verschillende teams. Dit biedt goed inzicht in de overeenkomsten in het initiatief pakken in de wedstrijd tussen dames en heren senioren. Hopelijk legt het ook wat verschillen bloot die weer leiden tot diepzinnige gesprekken over hockey. Deze gesprekken worden deze keer ook gevoed doordat we de uitnodiging wat regionaler hebben uitgezet en dus meer visies en ideeën over hockey aan tafel hebben zitten.

Uiteraard sluiten we de avond af met een hapje Chinees, een drankje en een goed gesprek over hockey. Ben je trainer, coach of extreem geïnteresseerd in hoe we hockeyen op de Rijswijksche Hockey Club? Hou zaterdag 14 maart dan in ieder geval vrij en meld je voor de zekerheid nog aan via [email protected] zodat we genoeg sateetjes kunnen bestellen.