Pim vrijwilliger van de maand

3 maart 2024

Pim is vrijwilliger van de maand maart!

Sinds deze zomer hangt er een prachtige wall of fame op RHC.

Zoals jullie hebben kunnen lezen was onze zesde vrijwilliger Gert Jan Spuij.
Gert Jan heeft Pim genomineerd als vrijwilliger van de maand maart!

Het interview van Pim is te lezen op de wall of fame!

Zonder vrijwilligers geen RHC! Wij zijn trots op al onze vrijwilligers!
--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ik heet Pim Koersen


Ik ben 51 jaar oud.


Ik speel in het team:

Veteranen B

 

In het dagelijks leven ben ik faciliteiten manager, eerste lijns syteembeheerder, DTP’er, redacteur, webhost en vraagbaak. Ik ben vrijgezel en heb geen kinderen. Hierdoor heb ik de afgelopen jaar zoveel tijd op RHC kunnen doorbrengen.


Ik ga al zo’n twintig jaar met een groep vrienden van RHC twee weken op wintersport. We gaan steeds naar verschillende gebieden. S´ochtends plannen we de route. Koffie en lunch zijn daarin de belangrijkste onderdelen. Aan het eind drinken we een biertje in een plaatselijke kroeg. Heel soms loopt dat uit op een echte Apres ski. Na de borrel zorg ik vaak voor de maaltijd in het appartement.. 


Als vrijwilliger op RHC ben ik trainer/coach van 

Meisjes C2. Daarnaast vind ik het leuk om 

geregeld een wedstrijd te fluiten. Dat kan op alle 

niveaus zijn. Ik ben lid van de barcommissie. Ik vind

het leuk om te helpen bij evenementen. 

Het Jeugdkamp is altijd een groot festijn. Sinds 

een aantal jaar kook ik samen met een aantal ouders of seniorenleden voor alle deelnemers en leiders. Het is hard werken maar geeft veel voldoening.    


Het leukste wat ik hier heb meegemaakt is:

Het kampioenschap met Heren 06 in …. We waren nog jong en wild en dat hebben we geweten. De Tequila Party die volgde was memorabel en iedereen heeft het overleefd. 


Mijn tip voor mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen is: Zet je vol in voor de taak die je op je hebt genomen. De waardering zal groot zijn. Neem kleine tegenvallers voor lief. Soms moet bij een vrijwilliger familie en werk even voor gaan en duurt het iets langer. Daarnaast heeft binnen de club iedereen een gelijk stem dus vaak moet er een middenweg worden gekozen. 


Mijn boodschap aan de leden van RHC is: 

In mijn ogen is RHC een van de gezelligste clubs van Zuid-Holland. Laten we dat zo houden met veel respect voor onze tegenstanders.


Als ik iemand mag nomineren als volgende vrijwilliger van de maand, is dat Iris Vissers, omdat zij net als een aantal anderen heel veel werk verzet achter de schermen. Zij is nu denk ik net weer klaar met haar werk als Zaalhockeycommissie. Iris zorgt er altijd voor dat we voldoende zaalruimte hebben voor de trainingen. Met veel sportclubs in de regio die gebruik willen maken van de zelfde zalen is dat elk jaar weer een behoorlijke opgave. Als de zalen dan geboekt zijn, zorgt Iris er voor dat alle faciliteiten aanwezig zijn en dat alle trainers op de hoogte zijn van de te volgen procedures. Ik denk dus eigenlijk dat ze net weer is begonnen voor het volgende zaalseizoen;-)