Joost van Nes nieuwe coach Heren 1

5 april 2024
Joost van Nes wordt komend seizoen de nieuwe coach van RHC Heren 1. Joost is een bekende van de club. Hij is zelf begonnen met hockeyen op Rijswijk en was hij tijdens de seizoenen 2015-2018 al eerder trainer/coach van Heren 1. Dat was een zeer succesvolle periode, want in het seizoen 2016-2017 is hij met de mannen kampioen geworden en gepromoveerd naar de 1e klasse.

RHC is erg blij met de aanstelling van Joost. "We hebben iemand binnengehaald die de club goed kent, een duidelijke visie op het hockeyspel heeft en heeft bewezen om jeugdspelers in een eerste team in te passen. Hij is een inspirerende trainer die graag met anderen over hockey praat. Hierdoor is hij niet alleen een goede fit als eindverantwoordelijke voor heren 1, maar brengt hij ook een stuk kennis en kunde de vereniging in. We gaan in ieder geval met veel vertrouwen de samenwerking met Joost aan om heren 1 en deze mooie hockeyvereniging een stap verder te brengen." aldus het bestuurslid hockeyzaken Oscar Reiche.

Joost heeft zin om komend seizoen aan de slag te gaan met de mannen van Rijswijk. "Het is fijn dat we in deze periode van stilstand alvast vooruit kunnen kijken naar volgend seizoen. Ik vind het erg leuk dat ik weer terug ben bij Rijswijk en het wordt een leuk weerzien met veel oude bekenden op de club. Ik ben benieuwd hoe de huidige groep zich de afgelopen seizoenen in mijn afwezigheid ontwikkeld heeft. De jongere spelers van toen vormen nu de ervaren kern van het team. Daarnaast staat er een nieuwe generatie jonge spelers te trappelen om de aansluiting te vinden bij het eerste. Hierbij ga ik hun samen met mijn staf zo goed mogelijk in begeleiden. Deze twee facetten zorgen voor leuke uitdaging.”