Opzeggen lidmaatschap voor 1 mei

13 april 2024
Opzeggen? Graag voor 1 mei! We hebben de afgelopen seizoenen gezien dat er veel opzeggingen dicht tegen of over de opzegtermijn zaten. In verband met de teamindelingen voor het nieuwe seizoen is het voor de jongste jeugd-, jeugdcommissie en de seniorencommissie van groot belang om op tijd te weten of een speler opnieuw meedoet of niet. Om 1100 leden in een team met zo veel mogelijk soortgelijke kwaliteit, motivatie en aantallen te stoppen is een zorgvuldig en moeilijk proces. Er hangt ook veel belang aan, want het is een teamsport en jouw team is hier dus een belangrijk onderdeel hiervan. Dit proces zullen we binnenkort weer duidelijk op de website zetten.

Dan klinken 2 of 3 onverwachte opzeggingen net of dat er eigenlijk niet toe doet op een ledenaantal van 1100 leden. Maar dit kan precies het verschil in 1 lijn zijn tussen goedgevulde teams of dat we misschien net te weinig hebben. Dat betekent dus of teams van 16 of 17 waarbij er door het grote spelersaantal maar weinig speeltijd is. Of dat er uiteindelijk teams van 13 over zijn waarbij er coaches en managers het hele seizoen wissels aan het regelen zijn. Daarnaast willen we graag tijdig weten of we spelers/speelsters van de wachtlijst kunnen oproepen, want halverwege mei zijn de meeste al opgeroepen bij een andere hockeyclub.

Alle officiële richtlijnen met betrekking tot opzeggen vind je op de website van RHC onder het menu-item ‘RHC’ en vervolgens ‘Lid worden/opzeggen’. Hier staat ook meteen hoe je dat moet doen. Wil je misschien stoppen, maar je weet het nog niet zeker? Meldt het dan ook graag even van te voren bij de desbetreffende jongste jeugd-, jeugd- of seniorencommissie. Dan kunnen we daar alvast rekening mee houden. De e-mailadressen staan onder hetzelfde menu-item ‘RHC’ alleen dan iets naar onder bij ‘Organisatie en e-mail’. Voor andere vragen rondom de teamindelingen kan je ook bij deze commissies zijn.

Met sportieve groet,

Namens de jongste jeugd-, jeugd- en seniorencommissie,

Oscar Reiche
Bestuurslid Hockeyzaken