Aanpak teamindelingen Senioren seizoen 2020-2021

5 juni 2024
Het was een bijzonder en abrupt einde van de competitie dit jaar, en waar de KNHB eerst nog alle opties open hield, moesten uiteindelijk toch alle wedstrijden van seizoen 2020-2021 worden geschrapt. Naast het gemis van het sporten zelf en het plezier op het hockeyveld, betekende dit ook het einde van alle gezellige trainingsavonden en wedstrijd-zondagen inclusief spectaculaire TDs.
 
Gelukkig (en deels onverwacht) mag er sinds een paar weken weer getraind worden. Wel onder de strikte 1,5 meter afstand en onder het toeziend oog van een ‘toezichthouder’. Maar met wat creativiteit wordt er weer een balletje geslagen en is iedereen in ieder geval van de luie bank afgekomen en het veld weer op. Wie weet zit er deze zomer nog meer versoepeling in het vat, maar daar durft niemand meer over te speculeren (en wij al helemaal niet). Hetzelfde geldt eigenlijk voor de start van de competitie, waar veel meer dan een mogelijk nieuwe start in september niet bekend is.
 
Ondanks het gebrek aan hockey activiteiten is er hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het nieuwe hockeyseizoen. Zoals eerder bekend gemaakt, zijn de trainer/coaches voor Dames 1 en Heren 1 voor komend seizoen vastgelegd. We hebben ook een rondje gebeld met alle aanvoerders van de seniorenteams hoe het seizoen is gegaan en hoe ze denken hoe komend seizoen er uit ziet. Ook hebben we contact met de A-spelers die eindelijk de stap naar de senioren mogen maken.
 
Het resultaat hiervan is dat er nog wel wat knopen zijn door te hakken. Qua aantallen komen we goed uit om met het huidige aantal teams door te gaan, alleen de grote uitdaging hier is om iedereen op het goede niveau te laten spelen. We willen hier samen met de teams en de spelers een zo goed mogelijke oplossing voor bedenken en daar gunnen we onszelf ook even de tijd voor om dit zorgvuldig te doen.
 
We hebben 1 juli geprikt om de procedure van de selecties van H1/H2 en D1/D2 duidelijk te krijgen. Dus wanneer ze beginnen, wanneer de selectiedatum is en dat het duidelijk is wie er met deze selecties meedoen. We zullen hier deze maand nauw contact onderhouden met de begeleiding of aanvoerders van deze teams.
 
We hebben 1 augustus geprikt om ook voor de overige teams (D3-D5, H3-H5, DA, HA, HB) tot een goede samenstelling te komen. We zullen hiervoor begin juli met deze teams om de (digitale) tafel gaan zitten en de scenario’s door te spreken. Het kan allemaal zo gepiept zijn of we zullen hier in juli wellicht nog een keertje voor bij de teams moeten aankloppen.
 
Als er meer duidelijkheid is over de start van de competitie en de mogelijkheid om oefenwedstrijden te spelen, zal hier zo snel mogelijk meer over gecommuniceerd worden.
 
Met sportieve groet,
Sebastiaan Boone
Voorzitter van de Seniorencommissie