Corona maatregelen

29 september 2024
Het kabinet heeft aanvullende maatregelen afgekondigd die met ingang van 29 september om 18.00 van kracht zullen zijn. Voor de komende periode geldt dat er tijdens wedstrijden en trainingen geen publiek meer langs de lijn mag staan. Ook gaan de clubhuizen dicht. Deze aangescherpte regels gelden in ieder geval voor de komende drie weken. Daarmee hoopt men de verspreiding van het coronavirus terug te dringen.
Voor RHC betekent dit dat we ons Coronaprotocol weer hebben moeten aanpassen. We lichten de belangrijkste wijzigingen graag even toe:

Clubhuis & faciliteiten
Het clubhuis is tot nadere orde gesloten. Dat betekent dat alle in het clubhuis geplande komen te vervallen. Ook de bar is dicht (binnen en buiten). De volgende aanvullende regels gelden:
  • Er kunnen geen consumpties genuttigd worden;
  • De kleedkamers zijn alleen toegankelijk voor gebruik toiletten, toegang tot EHBO en AED en voor toegang tot materialen;
  • Er staan tenten buiten het clubhuis zodat mensen zoveel mogelijk beschut kunnen staan;
  • De entresol en elftalkamer kunnen niet gebruikt worden;
  • Verkleden doe je thuis, douchen op de club is niet toegestaan.

Toeschouwers & begeleiders
Bij wedstrijden en trainingen zijn toeschouwers voorlopig niet toegestaan. Teambegeleiders zijn welkom, maar in beperkte mate. Onder teambegeleiding verstaan we: coaches, teammanagers, toezichthouders jongste jeugd, rij-ouders en eventuele teamscheidsrechters.

Voor het aantal begeleiders bij een wedstrijd gelden de volgende regels:
  • Voor thuiswedstrijden: maximaal 5 begeleiders per team (inclusief scheidsrechters);
  • Voor uitspelende clubs: maximaal 7 begeleiders per team (inclusief rij-ouders);
  • Voor RHC-teams die uitspelen: check het protocol van de betreffende club.

De KNHB komt vanmiddag nog met een nadere update. Mochten er verdere aanpassingen nodig zijn, dan zullen we deze zo snel mogelijk communiceren.

Bekijk hier ons aangepaste protocol

Hartelijke groet,

De Corona Coördinatie Commissie
[email protected]