Avondklok en Programma Feb/Mrt

25 januari 2024
Beste hockeytoppers,

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen, zo ook voor de RHC! We hebben hard gewerkt om de komende weken een Corona-verantwoord hockeyprogramma neer te zetten voor de jongste jeugd, jeugd en senioren. Belangrijk is natuurlijk dat we Corona-vrij blijven en even zo belangrijk is het dat we blijven bewegen en een frisse neus kunnen halen.

Als eerste; hoe gaan we om met de avondklok? We hebben door de avondklok om 21:00 uur, alle trainingstijden een eindtijd gegeven van 20:30 uur. We verwachten dat de meeste spelers in een half uur ruim de tijd hebben om thuis te kunnen komen. Mocht dit niet zo zijn, geef dit dan aan bij jouw trainer, zodat je wat eerder weg gaat van de training. We geven verder alle trainers, die om 20:30 uur klaar zijn, het advies om alvast de spullen te verzamelen voor de eindpartij. Hierdoor kan iedereen direct naar huis, zonder eerst nog alle spullen te hoeven verzamelen.

Senioren mogen in tweetallen op 1,5 meter sporten en hier gaan we (voorlopig op zondag) een circuittraining voor opzetten. Het idee is dat we 8 kleine verschillende oefeningen uitzetten op een hockeyveld. Je kan dan per tweetal, net als bij golf, een begintijd reserveren waarop je start met de 1e oefening en loopt dan met z’n tweeën alle 8 de oefeningen door. Je hebt per tweetal voor elke oefening 8 minuten om een bepaalde techniek te oefenen, een record te vestigen in een bepaalde challenge of juist een gekke spelvorm tegen elkaar te spelen. Bente en Sara uit MA2 hebben hier de afgelopen weken hard aan gezeten en zullen binnenkort met meer informatie komen op de RHC website. Hou deze dus goed in de gaten!

Wil je naast deze circuittraining verder als seniorenteam nog actief bezig zijn op het hockeyveld? Dan hebben we daar plek voor overdag op de zondag. Neem dan contact op via jouw aanvoerder met de seniorencommissie en dan nemen we samen het RHC protocol door en plannen we een tijd in.

De jongste jeugd en de jeugd mogen in teamverband nog wedstrijden spelen. Daarom pakken we hierop door op de interne competitie waar we voor de kerstvakantie mee waren begonnen. Alleen doen we dit in een Sevens format met speciale "zaterdag-teams”. We gaan de komende weken dit format goed testen, zodat we rond de voorjaarsvakantie een mooi alternatief kunnen neerzetten als de KNHB competitie weer wordt uitgesteld.
Het idee is als volgt. Doordeweeks traint iedereen gewoon met het eigen team, alleen op de zaterdag wordt iedereen in een Sevens team ingedeeld. Ook de coaches delen we in op een eigen zaterdagteam en deze geven we bepaalde leerdoelen mee. Deze wedstrijden zullen plaatsvinden op een half veld en met nog een aantal andere speciale regels. Geert-Willem en Rick zijn op het moment nog bezig met de laatste voorbereidingen en zullen binnenkort ook met een aankondiging komen. We starten hier waarschijnlijk medio februari mee als de (jongste) jeugd weer naar school mag.

Het is inmiddels vanzelfsprekend, maar ook voor deze activiteiten gelden de landelijke Coronamaatregelen en natuurlijk ook ons eigen RHC Coronaprotocol. Lees hem nog eens goed door, want hij is in januari weer eens geüpdatet.

Met sportieve groet,

De technische commissie en de seniorencommissie