Nieuwsbericht herinrichting Sportpark Elsenburg #3

4 mei 2024
Zoals jullie wellicht hebben gezien wordt het sportpark steeds kaler en wordt alles in gereedheid gebracht om met de herinrichting te starten. Deze week is de opdracht van de uitvoering van fase 1 (kunstgrasvelden, wielerbaan en mountainbikebaan) aan CSC (hoofdaannemer) gegund. CSC is één van de grootste aannemers op het gebied van kunstgrasvelden in Nederland in samenwerking met kunstgrasleverancier Greenfields. Zij hebben in 2013 de WK velden in onze regio gerealiseerd en meer recentelijk het veld in het Wagener stadion en de hoofdvelden van HDS, Leiden, Leonidas, Roomburg, Rotterdam en Victoria.

Maandag 10 mei wordt gestart met het inrichten van de tijdelijke huisvesting van De Spartaan die geplaatst gaat worden op het grasveld. Hiervoor zullen rijplaten vanaf parkeerplaats naar de tijdelijke huisvesting worden aangebracht. Vanaf 24 mei is de huisvesting incl. zeecontainers voor materiaalopslag gereed en kan De Spartaan verhuizen. Op 28 mei worden de rijplaten dan weer verwijderd. In de bijlage is tijdelijke huisvesting op het grasveld ingetekend.

In de tweede helft van mei wordt volgens planning gestart met de aanleg van veld 4. Onder dit veld komt een grote waterbuffer van ±600m3 waar al het regenwater dat op de velden valt wordt verzameld voor duurzaam hergebruik om onze nieuwe velden te beregenen.

In de vorige update hebben we melding gemaakt van de proefsleuven die door de afdeling Archeologie van de Gemeente Rijswijk voor onderzoek zijn aangebracht. De uitkomst van dit onderzoek is dat er mogelijk een Romeinse weg onder een deel van het nieuwe veld 3 ligt. Eind mei start het archeologisch vervolgonderzoek met als gevolg een vertraging in de aanleg van veld 3. Op dit moment wordt er door alle betrokkenen hard gewerkt aan een nieuwe planning om er voor te zorgen dat het veld voor aanvang van de nieuwe competitie gereed is. Zodra de nieuwe planning bekend is zullen wij jullie hierover informeren.

Namens de projectgroep herinrichting Sportpark Elsenburg,
Frank Gubbens
[email protected]
 
Bijlage