RHC Trainerscafé op 11 maart

TC
22 februari 2024
Zaterdagmiddag 11 maart om 18.00 uur is het derde RHC Trainerscafé van dit seizoen. We hebben deze keer Jeroen Groenheijde uitgenodigd om een praatje te houden. Jeroen duikt deze bijeenkomst de diepte in over het spelprincipe ‘Doelgericht’ uit de RHC Speelwijze.

Jeroen Groenheijde is al jarenlang actief bij HDM en is sinds dit jaar onderdeel van de begeleiding van heren 1 die in de hoofdklasse uitkomen. HDM heren 1 is dit zaalseizoen landskampioen geworden en op het veld staan ze als promovendus op een nette 9e plek. Jeroen is daarnaast ook actief voor de KNHB als assistent bondscoach van Oranje jongens O18.

Het spelprincipe ‘Doelgericht’ staat dit RHC Trainerscafé centraal en dan gaan we het vooral hebben over hoe je als aanvaller zo veel mogelijk de dreiging richting het midden van het veld kan houden. Het doel van hockey is natuurlijk scoren. Wanneer je dreiging richting de goal geeft, door een actie of een pass, zal de tegenstander zijn positie aanpassen om die gevaarlijke weg dicht te houden. Dan komen ruimtes op andere plekken in het veld waar je vervolgens langs kunt hockeyen. Jeroen neemt ons mee in zijn werkwijze hoe hij deze wedstrijdsituatie vertaald naar een trainingsopzet. Dus welke technieken en aandachtspunten staan dan centraal en hoe vertaal je dat naar oefenstof.

Uiteraard sluiten we de avond af met een hapje Chinees, een drankje en een goed gesprek over hockey. Ben je trainer, coach of extreem geïnteresseerd in hoe we hockeyen op de Rijswijksche Hockey Club? Hou zaterdag 11 maart dan in ieder geval vrij en meld je voor de zekerheid nog aan via [email protected] zodat we genoeg sateetjes kunnen bestellen.