Alle zaalkampioenen op een rij

11 februari 2024
In het laatste weekeinde werd het aantal kampioenen van RHC zomaar verdubbeld: van 6 naar 12. Hieronder in vogelvlucht alle kampioenen op een rij.

JC1
JC1 was afhankelijk van het kampioenschap van wedstrijden die later op de dag werden gespeeld....en.....Cartouche verloor waardoor JC1 Rijswijk toch kampioen werd!

M8E3
Eerste seizoen zaalhockey voor M8E3 begon heel spannend met een verloren en een gewonnen wedstrijd. Dat was even wennen in de zaal, met balken die "meedoen" en speelsters die snel heen en weer lopen. Gelukkig hebben wij direct in het begin van het seizoen al een paar tactische tips gehad van onze trainer Stephan. Die tips zorgden voor slimmer genomen strafcorners en betere verdedigingstactieken in de wedstrijd. Met goede moed gingen we verder en we kwamen steeds beter in ons spel. Maar het bleef een hele boeiende strijd waar we vaak moesten knokken voor de winst en af en toe een verlies moesten incasseren. Alle teams uit de poule waren zeer aan elkaar gewaagd! Het kampioenschap kwam daarom een beetje als een verrassing, maar is dubbel en dwars verdiend door de goede inzet van alle speelsters! M8E3 GEFELICITEERD!


MA1
Kan MA1 zaalhockeyen? Ja, MA1 kan zaalhockeyen. Gister bleef de zaalcompetitie tot het laatste moment spannend voor de meiden van Martijn Noest en Ruud ter Smitte. Weken kabbelde de competitie door en werden winstpunten binnengehaald, maar niet met heel overtuigende cijfers. Concurrent Ring Pass was al uitgespeeld en stond met 5 punten voor op RHC. Dus 2x winnen wat de enige optie.
De eerste wedstrijd werd met niet echt wow wow spel gewonnen. Wedstrijd rust en toen was het er op of er onder. En toen gebeurde het....MA1 liet zaalhockey zien wat enorm leuk was om naar te kijken. Eerlijk gezegd was dit dit beste wedstrijd van het seizoen....(maar ik heb er niet veel verstand van). Deze meiden kunnen hockeyen als ze bevrijd zijn van hun last (welke last is helaas onbekend :). Wat nou gezeur over overtuigende cijfers. Eén doelpunt van Marloes was genoeg om MA1 zaalkampioen te laten worden. De laatste minuten duurden tergend lang....en toen pfuuuuut, klaar, feestje! Op naar het veld!


MA1 zaalkampioen 2012-2013 from Marc Krisman on Vimeo.JD2
De mannen van de D2 is het ook gelukt om kampioen te worden! Het was nog even spannend omdat ze eigenlijk gelijk op liepen met de heren van Capelle maar met een verschil van maar liefst twintig doelpunten zijn ze echt wel kampioen geworden!!!Natuurlijk ook dankzij hun trainer Kasper Spoelstra en de al eerder succesvolle coach Martin Hoogendoorn. Dit resultaat houdt in dat heel het veldteam JD2 zaterdag gehuldigd mag worden. Super resultaat!


MC2
Meisjes C2 begon dit seizoen zeer voortvarend door alle wedstrijden te winnen. Helaas raakten we de vibe kwijt door de twee weekenden waarin we geen wedstrijd hadden. In de competitieronde van twee weken geleden waren we geen schim van het team dat er aan het begin van het seizoen stond. We gaven 4 onnodige punten weg en waren hierdoor volledig afhankelijk van de resultaten tegen Craeyenhout. Doordat we vorige week de eerste wedstrijd tegen Craeyenhout verloren hadden we de kans op het kampioenschap verkeken, dachten we. Als Craeyenhout punten zou verliezen tegen Rotterdam (nummer 6 ) maakten wij nog kans. Onder onze hartstochtelijke aanmoedigingen wist Rotterdam inderdaad gelijk te spelen. Wij hadden het kampioenschap dus weer in eigen hand. Op meesterlijke wijze hebben de meiden dit kado uitgepakt. Zowel Craeyenhout als Rotterdam had geen schijn van kans. Zo werd Meisjes C2 zeer verrassend kampioen.

JB12
JB12 speelde twee wedstrijden (tegen HDM JB2 en HGC JB3) in een drieluik voor het kampioenschap in Leidscheveen. HGC had de beste kans om kampioen worden. De eerste wedstrijd werd verloren van HDM. HDM was gewoon net even wat beter.
Daar HDM en HGC voor onze wedstrijd al gelijk hadden gespeeld bleven wij in de laatste wedstrijd een kans behouden om alsnog kampioen te worden.
JB12 wonnen in een meer dan spannende wedstrijd nipt van HGC. In de laatste minuten werden er over en weer 4 strafcorners uitgedeeld waar wij net wat beter mee omgingen, met als gevolg dat wij met een doelpunt verschil wonnen.
1. RHC JB12
2. HGC JB3
3. HDM JB2
Er waren medailles voor alle teams, maar het goud was voor RHC.

RHC JB12 zaalkampioen 2012-2013 from Marc Krisman on Vimeo.H2
"Lachend kampioen worden". Dat was de doelstelling voor het zaalseizoen 2012 - 2013 van het 61e (maar eigenlijk 2e, maar nog eigenlijker 1e) herenteam van RHC. Na twaalf wedstrijden kan gesteld worden dat die doelstelling gehaald is, maar in de evaluatie zal nog wel de term 'met geknepen billetjes' gebezigd worden.
In de aanloop naar het seizoen werd op een gezellige donderdagavond een coach gevonden in de vorm van Maxime "Chef Wisselspoor" Entrop. Er werden truien en shirts bedrukt en niets of niemand zou een kampioenschap in de weg staan!
Een aantal dikke overwinningen, een verliespartij tegen een tegenstander die in de return met 17-3 onder het zeil werd geschoven en een gelijkspel tegen directe concurrent Pijnacker leidden ertoe dat in het laatste weekend twee keer gewonnen moest worden, waarvan één keer met een berg doelpunten verschil.
Het eerste potje was tegen de zwakste broeder uit de poule: Thor Heren 2. Deze mannen boden (met 5 spelers en zonder keeper) verbluffend weinig weerstand en werden dan ook in een half uurtje met 16-1 opzij gezet.
Nee, dan Hudito. Bij de eerste confrontatie met dit team trok Heren 61 maar ternauwernood aan het langste eind met een 5-4 overwinning dus de mannen waren gewaarschuwd.
Toch scoorde Hudito binnen twintig seconden de 1-0. Balletje door de as, hard op de paal, een oplettende spits en Seppie (keeper Sebastiaan Boone) mocht vissen. Nog geen veertig seconden later pareerden de Rijswijkers met de 1-1. Wat er toen ontstond is te omschrijven als een kat-en-muis-spel. Rijswijk kwam tot vier toe keer een doelpuntje voor, maar werd tot ontsteltenis van het massaal toegestroomde publiek keer op keer bijgehaald door de Delftenaren. Tot de 5-5... Hudito pakte ineens de leiding en met nog slechts een paar minuten op de klok begon de situatie penibel te worden. Hoe hard coach Maxime ook "GEEN PANIEK" riep, er was toch sprake van enige stress. Sebas werd gewisseld voor Maarten (Morrien) en al powerplayend probeerde Rijswijk de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. Snel werd de gelijkmaker gescoord en niet veel later zelfs de 6-7!
Sebas snel terug z'n goal in en de wedstrijd zakelijk uitspelen. Nouja... zakelijk... Op het aller, aller, allerlaatste moment besloot de niet bijster overtuigende scheidsrechter Hudito een strafcorner toe te kennen. Laupie (Laurens Boone) voerde de druk bij zijn keepende broer nog even op: "Deze is voor jou Bassie, deze is voor jou!" En 'deze' was ook voor Sebas. Bal op de bovenarm, over de achterlijn. Einde wedstrijd!
Snel rekenwerk leverde op dat Pijnacker (dat nog twee wedstrijden moest spelen) 21 keer meer zou moeten scoren dan dat ze aan doelpunten tegen kregen en dat is ze niet gelukt. Met een doelsaldo van +104 mag Rijswijk Heren 61 zich kampioen in de reserve 2e klasse noemen, waarbij een eervolle vermelding op z'n plaats is voor Oscar "Ozzie" Reiche die in de wedstrijd tegen Hudito de 'honderdste' in het goal prikte.
Volgend jaar shinen in de reserve eerste klasse!


JA1
JA1 werd ongeslagen kampioen in de zaal (1e klasse) aangezien er onverwacht gelijk werd gespeeld tegen Zoetermeer werd het kampioensfeestje een week opgeschoven. Aangezien de wedstrijd tegen Reewijk/Bodegraven moeiteloos werd gewonnen was de wedstrijd tegen naaste concurrent Cartouche JA2 een spek en bonen potje, we waren al kampioen. De mannen startten in een fantasie opstelling waardoor we al vrij snel tegen een 0-3 achterstand aankeken. Coaches Peter en Pieter vonden dat een minder prettige ervaring. De basisteams werden weer in het spel gebracht waardoor RHC door een hattrick van Joep er een 3-3 gelijkspel uit wist te halen. Hulde voor de mannen van A1. Olof onze zaalkiep was een Holland got talent winnaar!!!


H3
RHC zaalhockeyteam Heren 3, bestaan de uit kanjers Felix Dorst, Luc van Elk, Casper Brand, Robert van Leuken, Mark van Nes, Mitchell de Roo, Daan de Wild, Joris van den Boogaard, Ruben Puylaert en Robert-Jaap van der Bijl, wordt al na 4 speeldagen ongeslagen kampioen. Met ruime cijfers worden op zondag 27 januari 2013 Alecto en Voorhout kansloos gelaten, en dat gold ook voor de eerdere tegenstanders. In de kantine in Woubrugge wordt het zoete kampioenschap gevierd met een hartige bitterbal en een koel drankje om de kelen niet te doen verbranden. Van de wedstrijd hebben de heren het niet warm gekregen, want het spel was slechts bij vlagen om aan te zien (rapporteert de toeschouwer die het team hartstochtelijk aanmoedigde). Felix blonk uit met een paar fraaie grond-acties, Joris zijn strafbal miste de cornervlag maar net, maar dat mocht de pret niet drukken. Als de jongens het op hun heupen kregen, moest je goed opletten, want dan werd met flitsende aanvallen snel en veelvuldig gescoord.


Meisjes B4
Wij hebben al onze wedstrijden al gespeeld, en alles gewonnen.... Felicitatie voor het team en de coaches. Deze coaches Geert Lankhorst en Paul van der Plasse zijn al jaren een trouw duo in de begeleiding van de teams van hun dochters. Het begon met: Nou als dan niemand wil, dan doen wij wel de coaching, maar we hebben geen verstand van hockey". Ze hebben er al jaren plezier in en als kers op de taart nu weer een kampioenschap te pakken.


Jongens D12
Het is ze gelukt! Drie keer gelijkspel en alle overige wedstrijden gewonnen, een mooi resultaat van deze heren.
Afgelopen zondag wonnen ze hun laatste wedstrijd met 16-0 zeer overtuigend van Cartouche JD4.
Reden om eventjes samen met hun coach Martin Hogendoorn in het zonnetje te worden gezet door hun trouwe supporters. En dan doen we tijdens de huldiging van de zaalkampioenen nog eens dunnetjes over. Heren, chapeau!Meisjes D3
Lieve kanjers van MD3,
Een hele trotse trainer/coach mag jullie feliciteren met het behalen van het kampioenschap in de zaal! Jullie hebben in 10 wedstrijden, als eerste team van RHC, laten zien dat jullie de ware kampioen waren in onze poule! 10 wedstrijden, 30 punten! Wat ontzettend knap! Geen enkele wedstrijd verloren, geen enkele wedstrijd gelijk gespeeld. Jullie zijn gegroeid in de zaal, hebben elke wedstrijd als team gespeeld & daarom dik verdiend kampioen geworden.

Lieve meiden, ik wil jullie laten weten heel erg trots op jullie te zijn. Jullie hebben dit meer dan dik verdiend. Aanstaand weekend nog wel 2 wedstrijden die we uiteraard ook gewoon gaan winnen & daarna zullen jullie een mooie verassing ontvangen van Esther en mij.
En uiteraard gaan we door met ons volgende doel: veldkampioennnnnn!!!

Ook namens Marie en Esther,
Heel veel liefs van Elise xNet geen kampioen:
JA2
Zeker niet onvermeld mag JA2 blijven. Zijn gedeeld 1e geworden, samen met Rdam JA6 en dachten op doelsaldo kampioen te zijn. Maar omdat bij gelijk eindigen het aantal gewonnen wedstrijden bepalend is voor positie en niet het doelsaldo (dat geldt pas als het aantal gewonnen wedstrijden ook gelijk zou zijn, maar Rdam heeft 6 x gewonnen, 1 x gelijk en 3 verlies, Rijswijk heeft 5 gewonnen 4 gelijk en 1 verlies)

Teams die het net niet gered hebben afgelopen weekend: MA12 (wel gedeeld 1e, slechts op doelsaldo 2e), MB2, MC1, MD5 en M8E2.
Allen gefeliciteerd met jullie kampioenschap.

Het kampioenschap laat RHC niet zomaar voorbij gaan, wij zullen onze kampioenen huldigen op zaterdag 16 februari om 16.00 uur in ons eigen clubhuis.

Verzoek aan alle kampioensteams om een foto van je team te mailen aan [email protected] zodat we die op de site kunnen plaatsen, in het clubhuis kunnen ophangen en op de kampioenstaart bij de huldiging kunnen plakken.