Van de bestuurstafel

14 januari 2024

Het nieuwe jaar is alweer twee weken op gang en ook het winterhockey ritme heeft menigeen weer te pakken.

Op 5 januari was het clubhuis voor het eerst in 2 weken weer behoorlijk bemand als gevolg van de nieuwjaarsreceptie. Tientallen leden zijn hier geweest om elkaar –soms tussen de zaalhockeybedrijven door- de beste wensen over te brengen. En ook werd het officiële duizendste lid van RHC in het zonnetje gezet. Maxine de Graaf uit de ME3 werd eind 2013 als duizendste RHC-ster in de ledenadministratie opgetekend. Samen met haar ouders en RHC zusjes was zij op de nieuwjaarsreceptie om daar uit handen van voorzitter Geert Willem een prachtig en uniek RHC shirt met rugnummer 1000 in ontvangst te nemen.


Zoals Geert-Willem in zijn vorige `Van de bestuurstafel´ al aangaf is deze mijlpaal ook reden tot verdere bezinning. Een club van 1000 leden, met misschien nog wel meer groeipotentieel, wat betekent dat voor de toekomst? Kan op de huidige weg worden doorgegaan of moeten er zaken veranderen of bepaalde keuzes worden gemaakt binnen de vereniging? En wat is de ´vereniging RHC´ precies op dit moment? Hoe wordt dit precies ervaren door de huidige leden?

Dit zijn enkele van de vragen die aan bod kwamen op de eerste officiële RHC miniconferentie die op 11 januari in het clubhuis van RHC plaatsvond. Een dertigtal enthousiaste RHC-ers verzamelden zich hier om met elkaar mee te denken en te brainstormen over de uitdagingen waar RHC op dit moment voor staat. De conferentie begon met een aansprekend filmpje; weliswaar van de voetbalbond, maar daarom voor vele aanwezigen niet minder herkenbaar. De conferentie is een zeer inspirerende sessie geworden. Dankzij de positieve, inventieve en waardevolle inbreng van iedereen, hebben we de conferentie afgesloten met veel energie om met elkaar verder te bouwen aan de goed georganiseerde, gezellige hockeyclub die we (willen) zijn en waar ieder op zijn eigen niveau en ambitie in een prettige omgeving en sfeer moet kunnen hockeyen. De organisatoren van de conferentie zullen komende tijd de voornaamste uitkomsten van de conferentie verder uitwerken en communiceren. Maar een ding is alvast duidelijk: Wil RHC de gezellige familieclub, zoals dit nu toch door velen wordt ervaren, blijven dan is zowel de inzet van vrijwilligers als continuerende aandacht voor hockeyontwikkeling, respect voor elkaar en sportiviteit van enorm belang. En binnen een vereniging doe je dat gewoon samen. RHC, dat zijn wij!

Met respectvolle, hartelijke, charismatische (RHC) groet,

Ann-Marie Kühler
Secretaris