Van het bestuur - Alcoholbeleid

5 februari 2024

Het zaalseizoen loopt ten einde wat inhoudt dat we over een paar weken weer met ons allen gebruik gaan maken van ons clubhuis.  Voor ons een mooi moment om stil te staan bij het nieuwe alcoholbeleid dat sinds 1 januari 2014 van kracht is.   

Op deze datum  is de wettelijke leeftijdsgrens voor alcohol van 16 naar 18 jaar gegaan.  Dat betekent dat sportkantines (maar ook supermarkten, slijterijen en horeca) geen alcohol mogen verkopen aan mensen onder de 18 jaar. Wie zelf onder de 18 is, mag geen alcohol bij zich hebben of drinken in openbare ruimten. Daar vallen sportverenigingen ook onder. Dus ook RHC!

Wilt u weten wat het nieuwe beleid precies inhoudt? https://www.nix18.nl

De barcommissie zal binnenkort al onze seniorleden benaderen met de vraag of zij het certificaat Verantwoord Alcohol Schenken willen behalen.  Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk van onze leden dit certificaat behalen zodat er, zoals wettelijk verplicht, altijd iemand aanwezig is die in bezit is van dit certificaat. Meer informatie hierover ontvangt u spoedig. 

Onze vereniging moet zich natuurlijk aan de wet houden. Wij hopen dat alle leden hun medewerking verlenen en begrip tonen voor onze barvrijwilligers die dit mede uit moeten voeren. 

Alvast hartelijk dank voor uw begrip!


Namens het Bestuur en de Barcommissie,

Wendy Batist

Bestuurslid Organisatie