Informatie Zaalhockey | Jeugd

8 november 2024
Beste spelers, ouders van jeugdelftallen en trainers,

De zaalperiode komt er weer aan! Dat betekent dat wij het veld en de kou weer achter ons laten en de warmte van de zaal opzoeken. Hieronder de belangrijkste informatie.

Trainingsschema en wedstrijdschema
Het trainingsschema voor de zaal komt voor 15 november online. De trainingen vinden plaats in de Schilp en in de hal van Ringpass. De trainingen starten in de week van 27 november. In de week van 5 t/m 11 februari zijn de laatste zaaltrainingen. In de kerstvakantie (25 t/m 31 december zijn er geen trainingen). Het trainingsschema is te vinden op de website onder het kopje ‘programma > trainingsschema zaal’. De trainingstijden komen in de app te staan zodra de teamindelingen bekend zijn. We hebben geprobeerd om alle teams zoveel mogelijk op dezelfde dag en tijd als de veldtraining te laten trainen, maar er zijn enkele uitzonderingen (i.v.m. de beschikbaarheid van de zalen). Kijk dus goed naar het trainingsschema zodat je weet waar en wanneer je moet trainen!

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de KNHB het wedstrijdschema communiceert. Tot die tijd kunnen wij geen vragen beantwoorden over het wedstrijdschema. Zodra het wedstrijdschema bekend is, zullen wij dit uiteraard naar jullie communiceren.

Materiaal en balken
De materiaalcommissie zorgt dat het materiaal in elke zaal op orde is. Trainers zorgen ervoor dat deze NIET mee naar huis genomen worden, maar geven de materialen door aan de volgende groep. Mochten er materialen ontbreken, meldt dit dan bij de materiaalcommissie ([email protected]). Daarnaast is er wederom een taak weggelegd voor de teams die in de Schilp als eerste en laatste op de dag trainen; het neerleggen en opruimen van de balken. Trainers zorgen ervoor dat dit op een veilige manier gebeurt.

Uitrusting en zaalregels
De uitrusting om te kunnen hockeyen in de zaal is over het algemeen bekend. Toch worden er vaak spullen vergeten of niet aangeschaft. In de zaal zijn een andere stick, zaalschoenen (met LICHTE zool) en een zaalhandschoen (met DICHTE vingers) verplicht. Trainers zullen controleren of alle spelers beschikken over de juiste uitrusting. Daarnaast zijn de overige spullen, zoals een bitje en scheenbeschermers, nog steeds nodig. Zonder is het niet toegestaan om te trainen. Keepers hebben speciale zaalbandjes nodig. Deze worden tijdens de keeperstraining door de keeperscommissie uitgereikt.
Zaalregels dienen te allen tijde opgevolgd te worden. Zo is het in geen van de zalen toegestaan met de bal bezig te zijn naast het trainingsveld. Houdt er ook rekening mee dat het in sommige zalen niet is toegestaan dat ouders/begeleiders in de zaal zijn (om te kijken of hun kind op te halen).

Tip: We zien dat spelers in de zaal vaak dezelfde stick hebben. Plak een papiertje met je telefoonnummer en/of je naam op je stick om ze makkelijk uit elkaar te halen, of voor als je deze ergens vergeet.

Tot slot
Wij wensen jullie allemaal een mooi en sportief zaalseizoen met veel hockeyplezier. Ook dit jaar mag er weer gestreden worden voor de punten, dus doe je best! Voor eventuele vragen kunnen jullie mailen naar [email protected].

Rick de Ridder | Zaalhockey