2 RHC-ers naar landelijke finale

12 mei 2024

Op zondag 11 mei jl . werd op ons hockeycomplex het Shoot out Districtkampioenschap van Zuid-Holland gehouden. Voor RHC streden Alexander, Tom, Daan, Joëlle en Lisa mee om een ticket voor de landelijke finale.


Tussen 09:15 en 10:00 liep het clubhuis aardig vol. We hadden gehoopt op een lekker zonnetje, maar helaas.... het regende pijpenstelen... en dat zou het de hele dag blijven doen. Dat weerhield niemand ervan er een mooie hockey dag van te maken.


Alle deelnemers (160 in totaal) werden over 8 poules (meisjes/jongens) verdeeld. De beste twee poule-spelers kwalificeerden zich direct voor de halve finale. De anderen kregen een tweede poging via een herkansingronde (4 poules). Ook hiervan mochten twee door naar de halve finale. Na de spannende halve finales, met veel wind, regen en kou mochten Joëlle en Lisa door naar de finale. Elke speler mocht 8 pogingen wagen op de goal. Bij de keepers was er daarna ook nog een sudden death nodig om te bepalen welke keeper af moest vallen. Uiteindelijk komen 22 finalisten (8 speelster, 8 spelers, 3 keepers, 3 keepsters) uit tijdens het NK bij Hockey Club Pijnacker (9 juni a.s.)


Joëlle Dekker (keepster MC3) en Lisa Slinkert (MD1) staan namens RHC in de landelijke FINALE!


We kijken terug op een geslaagd toernooi en zijn trots op onze RHC-kanjers.

RHC wil alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet tijdens deze drukke dag, in het bijzonder Heren 1 die ook nog klaarstond voor een clinic aan de bezoekers van de open dag voor de jeugd.