Dominant Hockeyen in de Zaal

TC
28 november 2024
Onlangs hebben we zaalhockey behandeld als derde periode van dit seizoen. Deze korte periode midden in de veldcompetitie is een uitgelezen moment de aangeleerde technieken, trainersopdrachten en coachopdrachten verder toe te passen en in te slijpen.

Bij RHC staat zaalhockey in dienst van veldhockey. Zaalhockey is aan de ene kant een andere sport (kleine ruimte, balken, klein veld, minder spelers, technieken, 2-dimensionaal, andere spelregels…), aan de andere kant juist de uitgelezen sport om met die elementen beter te worden op individueel, team, trainer- en coachniveau. Het aanleren en verbeteren van (individuele) resultaten vinden we belangrijker dan het wedstrijdresultaat. Het gaat erom: wat leren we en wat betekent dat weer voor de volgende training en wedstrijd.

Zaalhockey… in dienst van veldhockey
Binnen RHC stellen we zaalhockey in dienst van veldhockey. Dat betekent dat we deze periode van 2 maanden (ook) gebruiken om weer een stukje beter te worden voor de 38 weken en meer dan 24 wedstrijden op het veld. Op hoofdlijnen hebben we dat in de afgelopen module als volgt besproken.


De module Dominant Hockeyen - Zaal
De aanwezige trainers en coaches hebben kennis gemaakt met de speelwijze RHC; Dominant hockeyen voor de zaalperiode. Daarin hebben we met hen de doelstellingen, tips, oefenstof en coachopdrachten besproken. Alle trainers en coaches (aanwezig of niet) hebben via de mail de link gekregen naar de hand outs van deze module voor de komende zaalperiode. Zo is iedereen op de hoogte hoe we willen spelen, wat we willen (aan) leren, verbeteren en ook belangrijk, waar we niet de nadruk op willen hebben.


Volgende periode (4) – weer terug op het veld

In februari organiseren we de weer bijeenkomsten voor coaches en trainers. Deze bijeenkomsten zullen praktisch en interactief zijn. Zie hieronder voor de planning:

 

Dag

Datum

Tijd

Voor wie

Onderwerpen

Za

14/02

17.00-19.00

Lijn trainer-coaches

Bal start en omschakelen en verdieping

Ma

16/02

20.30-22.00

Coaches en trainers

11-tallen

1. De coach opdrachten – bespreken voortgang op de zelf geformuleerde doelstellingen tijdens module 2;

2. Wat te doen in balbezit en niet balbezit op de verschillende posities in het veld.

Wo

18/02

20.30-22.00

Coaches en Hoofdtrainers

3, 6, 8-tallen

 

Vragen:[email protected]

 

 

Veel plezier met Dominant Hockeyen - De RHC Speelwijze