Geert-Willem afgetreden en erelid

23 juni 2024

Tijdens de ALV van 21 juni is Geert-Willem van Weert na 8 jaar voorzitterschap van RHC afgetreden. Een markant voorzitter, onder wiens bezielende leiding vele mijlpalen bij RHC werden geslagen en memorabele momenten werden gevestigd. Tijdens de ALV van 21 juni jl. is Geert-Willem benoemd tot erelid van onze club.


Actief RHC-lid
Geert-Willem is in 1995 lid geworden van RHC en, zo memoreerden Erevoorzitter Hans Speetjens en nieuwe voorzitter Tom van Essenberg tijdens hun speeches op de ALV van 21 juni, kwam hier als een Delftse student binnen en pakte gelijk van alles aan.

Begonnen met een trainerschap van damesteam D4 indertijd, waarmee hij gelijk een kampioenschap binnenhaalde, groeide Geert-Willem in de loop der jaren door als actieve RHC-er. Jeugdtrainer,coaching, hockeytechnische zaken op orde brengen, toernooien en evenementen begeleiden, gezelligheid en hockey beleven met zijn eigen hockeyteam, allemaal zaken waar Geert-Willem zijn hand niet voor omdraaide en waarbij zijn clubliefde verder groeide.


8 jaar voorzitterschap
Toen 8 jaar geleden het verzoek aan Geert-Willem kwam om het voorzitterschap van de Rijswijksche Hockeyclub op zich te nemen, zei hij volmondig ja. En de afgelopen 8 jaar heeft Geert-Willem zich ook altijd volledig, met alle energie, gegeven voor zijn hockeyclub RHC. Belangrijke hoogtepunten zijn onder meer de 2 lustra die in zijn periode werden gevierd, de aanleg van de nieuwe velden en de samenwerking met SSRHC. Maar ook de continue bezetting van belangrijke sleutelfuncties in commissies als de jeugdcommissie en de technische commissie, die Geert-Willem interim erbij pakte wanneer er gaten vielen. Geert-Willem was altijd bereikbaar en aanspreekbaar, geduldig en vriendelijk en behulpzaam. Hij pakte alle problemen zonder morren op, niets was hem teveel en hij had altijd de intentie om niemand met problemen te laten zitten. Zowel binnen RHC als daarbuiten, bijvoorbeeld bij de gemeente, andere hockeyclubs en de KNHB, was Geert-Willem een graag geziene voorzitter en een boegbeeld voor RHC.

De Rijswijksche Hockeyclub is Geert-Willem zéér erkentelijk en dankbaar voor alles wat hij afgelopen jaren voor RHC heeft gedaan en bereikt. En met hem ook zijn vrouw Ellen en kinderen Thomas, Lucas en Amber, die de afgelopen jaren Geert-Willem toch heel vaak hebben moeten ‘uitlenen’ aan RHC omdat RHC zaken van hem toch altijd de nodige prioriteit kregen.


Erelid
Het doet ons deugd te kunnen melden dat het de ALV heeft behaagd om Geert-Willem als Erelid van RHC te benoemen. We wensen Geert-Willem en zijn familie de komende tijd de nodige en welverdiende rust toe en weten dat Geert-Willem gezien de aard van het beestje ook zeker actief zal blijven binnen RHC. Na de zomer zal en petit comité, en in overleg met Geert-Willem zelf, nog een afscheidsfeestje worden georganiseerd. Het zal voor Geert-Willem wennen zijn een stapje terug te doen, maar dat hij een veel- en graag gezien en markant RHC-lid is en blijft staat buiten kijf!


Geert-Willem, bedankt!


Namens de gehele hockeyvereniging,

het bestuur van RHC.

 


 
Bijlage