OUD-Hockey | Technische Commissie | Algemeen

Hockey = FUN Het gaat om de juiste balans tussen hockeyprestatie en hockeybeleving. Alle spelers en het technisch kader (alle trainer-coaches, trainers, coaches, technische commissie en hockey-technische ondersteuning) hebben het doel die FUN-factor te beleven; wat het hockeyniveau ook is. De Technische Commissie (TC) ondersteunt hen daarbij.

De TC bestaat uit ervaren trainers die naast hun trainerschap het technisch kader bijstaan. Daartoe werken we met leerdoelen, technieken en (vaste) oefenstof, geven we persoonlijke begeleiding, bijscholing, workshops, opleidingen en bieden we informatie. We staan voor het technisch kader klaar met hockey-inhoudelijke vragen. Ook is de TC verantwoordelijk voor teamselecties en spelersontwikkeling waarin iedereen haar/zijn hockeyplezier kan halen en brengen op het juiste niveau.

RHC hockeyplan Binnen RHC werken we vanuit een plan met als doelstellingen:

1. Iedere speler komt met een rood hoofd van het veld en straalt uit te balen dat het alweer voorbij is Het doel is spelers beter maken in hun hockeyontwikkeling. Dit doen we door spelers en het technisch kader te ondersteunen in hun ontwikkeling en zo veel mogelijk spelplezier uit hockey halen. We maken in onze plannen en begeleiding geen onderscheid tussen breedte en lijn teams. Immers, iedereen is even belangrijk.

2. Wij begrijpen de RHC-Speelwijze en kunnen deze toepassen We hebben ‘De RHC-Speelwijze; Dominant Hockeyen’ ontwikkeld die spelers en het technisch kader duidelijkheid geeft wat te doen, wat te trainen en waarop accenten te leggen bij het coachen. Het is een uitgebreid plan. Op de webpagina Dominant Hockeyen geven we meer context.


Hockey-technische ondersteuning Het technisch kader wordt ondersteund door ervaren trainers en coaches. Zij richten zich op het beter maken, ontwikkelen, begeleiden en opleiden van de trainers. Dit doen zij door het organiseren van workshops, bijscholingen, oefenstof, modules, een-op-een begeleiding, train-de-trainer en coach-de-coach.


Hoe kan je ons bereiken? De TC is te bereiken via [email protected]. Hier kun je al jouw hockeyvragen stellen. Geen vraag is een verkeerde vraag. Ook wij zullen jou opzoeken, uitnodigen voor een bijeenkomst en evaluatiegesprek of je voorzien van tips en informatie die het werk als lid van het technisch kader beter maken.

Onderstaand vind je heel veel handige en inhoudelijke informatie om jouw rol te ondersteunen. Neem die informatie eens goed door, het helpt je bij de hockeyontwikkeling.


Wil jij ons helpen? We zijn constant op zoek naar mensen die ons willen helpen de plannen en ambities te realiseren. Natuurlijk wil je dan weten wat we van je verwachten. In de publicatie 'functiebeschrijvingen' kan je dit terugvinden. Ondersteunende hulp is ook van harte welkom. Ben jij geïnteresseerd ons te helpen? Stuur ons dan een mail en we gaan het gesprek aan.

 

We wensen je heel veel hockeyplezier![email protected]