RHC | Welkom bij RHC

Iedereen is welkom bij ons! Wij staat voor hockey plezier voor jong en oud. We vinden het belangrijk dat iedereen zich bij ons thuis voelt en een positieve bijdrage levert aan de vereniging. Ons jongste lid is net geboren, ons oudste lid is dik in de 80! We zijn met recht een grote familievereniging waar iedereen met plezier traint, wedstrijden speelt, feest en elkaar kent binnen en buiten het hockeyveld. We hebben ook echt wat voor elkaar over. Dat uit zich in de vele vrijwilligers, trainers en coaches.
Wil je lid worden? Ga dan naar Lidmaatschap | Lid Worden of vul direct het Inschrijfformulier in.
 
Historie
De Rijswijksche Hockey Club is opgericht in 1931. Een dertiental jonge mannen vond dat het tijd werd om ook in Rijswijk de hockeysport te gaan bedrijven. Er werd een stukje weide van een boer gehuurd en er werd 194 gulden ingezameld om een soort kleedhok te bouwen. In de jaren tachtig zijn we verhuisd van de natuurgrasvelden aan de van Vredenburchweg naar het sportpark Elsenburg aan de Lange Kleiweg. Een grote verandering, juist ook omdat we vanaf dat moment op kunstgras spelen. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot de grootste sportvereniging van Rijswijk. 
 
Accommodatie
We zijn trots op onze vier water kunstgrasvelden, hierin zijn we uniek! Hiermee bieden we alle leden een mooie hockeybeleving, op welk niveau je ook hockeyt. Ons terras is de centrale ontmoetingsplek voor, tijdens en na de wedstrijden. 
 
Hockeyen bij RHC
Van maandag tot en met donderdag traint ieder team veelal 2 keer per week. De trainingen staan onder leiding van enthousiaste trainers. 
Op zaterdag (en voor de allerkleinsten zondagochtend) staat onze club volledig in het teken van de wedstrijden van de Jongste Jeugd (O7-O10) en Jeugd (O12-O18). Lees meer: Hockey | Jongste Jeugd
Op de zondag spelen de Senioren hun wedstrijden. Teams zijn samengesteld op plezier en ambitieniveau. Lees meer: Hockey | Senioren
 
Trainen en Training (geven)
Wij zijn trots op onze trainers! Zij vormen de basis voor het hockeyplezier. Met de RHC Speelwijze willen we ervoor zorgen dat iedereen op de club in dezelfde taal praat over hoe we hockeyen bij RHC. Lees meer: RHC | Hockey 

RHC Events
Naast het hockeyen organiseren we fameuze evenementen voor iedere ledengroep binnen onze vereniging. Ons jeugdkamp is uniek in zijn soort, alle jeugdleden onder begeleiding van senioren een paar dagen ergens in Nederland; niet hockeyen, wel spelen. Onze RHC Friday Events, pubquiz, sinterklaasfeest, kerstgala, jeugd-kerstdiner, jeugdfeesten, seniorenfeesten en thé dansants worden druk bezocht.

Vrijwilligers
Om dit allemaal mogelijk te maken, hebben we vrijwilligers. Gelukkig hebben we die ook, al kunnen we er altijd veel meer gebruiken. We gaan er eigenlijk vanuit dat iedereen naast het fluiten van een wedstrijd en een bardienst ook meehelpt bij een evenement of activiteit. Immers iets samen met anderen organiseren is juist ook heel leuk en leerzaam.

Je bent welkom!
Lijkt het je leuk nader kennis te maken met onze leuke vereniging? Voel je uitgenodigd onze website verder te bekijken, contact met ons op te nemen (zie Wie doet wat) of nog leuker, langs te komen. Je bent welkom!
 
We hebben er zin in elkaar op, langs het veld, het terras of aan de bar te ontmoeten.